BRZE VESTI:

SRPSKO-ŠVEDSKI MAKADAMSKI RELI SPEKTAKL ...

23.11.2014

 

... je ukratko ono što nam pripremaju dva dobra prijatelja, Srbin Vladica Rabrenović i Šveđanin Daniel Ernstedt. Jedna Seat Ibiza KitCar specijalno pripremljena za makadam, dva vozača (što dozvoljavaju pravila reli show-a Santa Domenica) i hiljade dlanova spremnih za aplauze a koji ih bez sumnje nestrpljivo očekuju u Hrvatskoj. Šta drugo nego spektakl u najavi!

 

Daniel, u Skandinaviji poznatiji kao Mulle, važi za specijalistu za ovu vrstu podloge i ukoliko automobil i vremenske prilike posluže sigurno će pomrsiti račune mnogim vozačima koji nastupaju sa moćnim 4x4 automobilima. Sa druge strane ni prošlogodišnji šampion Srbije Rabrenović nije „mačiji kašalj“ i pored iskustva koje donosi iz Švedske iza sebe ima već nekoliko nastupa na reliju u Svetoj Nedelji te i sam planira „gas do daske“. Naravno, kao što oba takmičara ističu, u pitanju je pre svega show i tako ga treba i shvatiti. Posle naporne sezone i jurnjave za sekundama dobro dođe spektakl gde sebi vozači sebi pre svega, a na radost publike, mogu da daju oduška i uživaju u vožnji po fantastičnoj stazi kakva je ona u Svetoj Nedelji. 

 

 

U radionici WRR Motorsporta u Stokholmu u toku su poslednje prireme za dug put do Hrvatske koji će trajati minimum 48h. Ekipa iz glavnog grada Švedske kreće u sredu a očekuju da će u Hrvatskoj biti u petak.  – „Idemo pre svega da se zezamo i da se provedemo na Domenika!“ – poručio je iz radionice Rabrenović -  „Ja sam na reliju već vozio nekoliko puta a Daniel je bio kao pomoć i pre svega kao savetnik jer je čovek sa velikim iskustvom na makadamu. Ove godine smo se lako dogovorili da zajedno nastupimo. Seat je njegov auto i mislim da će biti extra. Smatram da je on kao vozač na nekom višljem nivou nego mi ostali koji pre svega vozimo relije na asfaltnoj podlozi. Jedva čekamo da krenemo i evo nas već dva cela dana u radionici kod mene pakujemo auto i kombi.Vadimo pesak i zemlju iz svega odavde da bi ga olaksali jer nas dvoje smo teškaši a i suvozači su u teškoj kategoriji! Jadan auto.“ – kroz smeh je u svom stilu dodao Rabrenović – „Vidim da su organizatori promenili trasu trke i da je brzinac sada duži. Ostaje da se nadamo samo da će ostati suvo jer naš automobil sa pogonom na prednje točkove neće imati previše šanse ako bude kiše i blata."

 

Preko 130 prijavljenih posada obećava da će nedelja 30. novembra biti dan za prepričavanje svih onih koji budu imili sreće da uživo posmatraju reli Santa Domenica. Ernstedt i Rabrenović koji voze automobil koji je „zgazio“ mnogo makadamskih kilometara kroz švedske šume razlog su više da budete tamo.