BRZE VESTI:

SERBIA RALLY 2011 - KRAJ PRVOG DANA

25.08.2011

 

Kraj prvog dana 44. Serbia Rally-a za posade iz Srbije označio je završetak drugog takmičenja u sezoni 2011. Do ubedljive pobede u klasi i generalnom plasmanu je stigao Vlada Petrović (Subaru Impreza) ispred Vladice Rabrenovića i Srđana Višnjića koje je nakon devet brzinskih ispita rovovske borbe razdvajalo samo nešto više od 3 sekunde. Njih dvojica su podelili i prva dva mesta u klasi N3.

 

 

Do cilja od favorita na najviši plasman nisu stigli Srđan Petrović i Vojislav Lekić. Leku i njegov Mitshubishi Lancer EVO IX gledaćemo srećom i sutra jer se izletanje na brzinskom ispitu broj 8 i pored odustajanja završilo bez posledica po automobil. Klasom do 1400ccm ponovo je dominirao odlični Miodrag Šarac, ispred posade ASK Užice Rally Teama Cvijović-Novaković. Da je „prerastao“ i juga i konkurenciju po ko zna koji put je dokazao Ivan Mandić koji se pobede domogao ispred sve bržeg Nenada Mirkovića i Dejana Andrića.

 

 

U internacionalnoj konkurenciji Dimitar Iliev u svojoj moćnoj Škodi Fabiji S2000 bez većih problema je očitao lekciju zemljacima Donchevu i Gyosevu. Reli Srbija nastavlja se sutra a na programu je šest brzinskih ispita u okolini Beograda. Vremena sa današnjih brzinskih ispita i program trkanja u nedelju pogledajte na zvaničnom sajtu organizatora www.serbiarally.rs  a fotografije akcije sa Divčibara u galeriji GonzaRacing portala.