BRZE VESTI:

SERBIA RALLY 2011 - KRAJ DRUGOG DANA

26.08.2011

 

Drugi dan relija Srbija, vožen na terenima Avale, Košutnjaka i Lisovića, bodovan je i kao treće takmičenje u kalendaru za Šampionat Srbije u reliju 2011. Treći reli doneo nam  je i novog pobednika. Vojislav Lekić, nakon peha u subotu, bez većih problema je pobedio svog najvećeg konkurenta Vladu Petrovića i sebe nametnuo kao temu dana u reli krugovima Srbije ali i regiona.

 

 

U odlično pripremljenom Mitsubishi Lanceru EVO IX, Lekić je sve iznenadio pobedom na brzinskom ispitu Košutnjak 1 kada je iza sebe ostavio sve gostujuće posade u nadmoćnijim bolidima specifikacije S2000. Vojislav je tako u svom, da kažemo trećem reliju stigao do prve pobede najavivši možda sjajnu karijeru u budućnosti. Do trećeg mesta u generali domaćeg šampionata dolazi Vladimir Zečević nakon sjajne borbe sa Vladicom Rabrenovićem dok je Srđan Višnjić ovoga puta morao da se zadovolji pozicijom broj pet nakon kvara na sklopu menjača. Aktuelni Šampion, Rabrenović, nalazi se tako na korak do osvajanja Zlatne Kacige u klasi N3 do 2000ccm a prednost u bodovima je tolika da je jedini uslov dolazak na cilj na reliju Ub koji zatvara sezonu 2011 u drugoj polovini avgusta. Konačan plasman u generali dosta je neizvesniji i u „opticaju“ su tri čoveka, Rabrenović, Vladan Petrović i Srđan Višnjić pa sa nestrpljenjem očekujemo prvi reli u Ubu. Napomenućemo da je u klasi 1400ccm grupe A i N trijumfovao Miodrag Sarac isped Aleksandra Cvijovića dok su svi učesnici klase N1 ponovo ostali u senci Ivana Mandića.

 

 

U generalnom plasmanu 44. Serbia Rally-a do trijumfa dolazi Dimitar Iliev za volanom Skode Fabije S2000. Mladi Petar Gyosev je uspeo da nadmaši iskusnog Kruma Doncheva i preuzme mu mesto broj dva. Oba su nastupala sa Peugeotom 207 S2000.

 

Galeriju sa najnovijim fotografijama pogledajte na stranicama GonzaRacing portala i uskoro očekujte najnovije informacije i utiske od samih aktera 44. Serbia Rally-a.