BRZE VESTI:

RELI - KONAČNO NOVI VELIKI RELI AUTOMOBIL U SRBIJI + Video

28.08.2011

 

Lepa vest za ljubitelje relija u Srbiji. U razgovoru za GonzaRacing portal pobednik drugog dana relija Srbija Vojislav Lekić potvrdio je da Mitshubishi Lancer EVO IX menja tablice i uskoro će nositi one sa oznakom BG. Lekić se u razgovoru naravno osvrnuo i na svoj nastup kao i na planove vezane za buduće nastupe u reli sportu.

 

„Sve u svemu sam zadovoljan. Mislim da sam imao dobar debi sa autom ako izuzmem izletanje na Divčibarama. Na prvom brzinskom ispitu prvi put da sam probao auto da vozim malo brže tako da mi je prvi dan bio samo za uvozavanje. Nisam znao kako se auto ponaša na klizanju, na „sečama“, itd. tako da sam vozio uvek sa velikom rezervom.  Što se izletanja tiče, došao sam kao i svaki put na tu krivinu, međutim u trećem krugu je bilo mnogo više šljunka na putu i zbog toga sam isklizao van staze. Nisam ništa oštetio ali je auto stajao nezgodno pa ga publika nije mogla izvaditi. Morao sam da sačekam svi da prođu pa da me izvuku kolima.“ – sumirao je subotu Lekić, dan koji je morao pre vremena da završi.

 

 

Na sreću po njega, Lancer je bio spreman za beogradske brzinske ispite a sve je bez daha ostavio rezultat na brzinskom ispitu Košutnjak kada su iza  mladog Vojislava ostale mnogo iskusnije kolege iz Bugarske i Srbije – „Iz moje perspektive drugog dana i pored dobrog rezultata nije bilo vratolomne vožnje. Siguran sam da na svakom brzincu imam prostora da se popravim, pogotovo kad se još budem uvozao u auto. Što se Košutnjaka tiče, lepo je videti sve Bugare iza sebe. Istina je da ja živim nedaleko od Košutnjaka, ali poznavanje brzinca sa civilnim i sa trkačkim autom apsolutno nema nikakve sličnosti. Zbog toga sam siguran da će moje vreme na sledećim relijima koji se budu vozili na Košutnjaku ići dole.“

 

 

I na kraju potvrda one lepe informacije sa početka ove vesti – „Auto je otišao na finalni pregled u Zagreb pre isporuke ali će već u julu biti u Beogradu. Želim da posvetim što više vremena intenzivnom testiranju ali i da nastupim na reliju Ub koji zatvara sezonu u Srbiji. Ukoliko finansije dozvole moguć je i nastup na nekom takmičenju u Hrvatskoj ili Bugarskoj.“ – završava razgovor za GonzaRacing portal, Vojislav Lekić, čovek koji je nakon prošlog vikenda stekao ogromnu armiju obožavalaca a mi ćemo sa zadovoljstvom pratiti nastavak, nadamo se uspešne, reli karijere mladića iz Beograda.