BRZE VESTI:

Još jednom pobedom Borković obezbedio titulu šampiona TCR Istočna Evropa

07.09.2020

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je šestu uzastopnu trku pobedom i maksimalnim brojem bodova i tako jedan vikend pre kraja takmičenja obezbedio titulu šampiona TCR Istočna Evropa. Srpski as u generalnom poretku sada ima 150 bodova, 84 više od drugoplasiranog, što mu je omogućilo čvrstu poziciju na čelu tabele pre samog finiša šampionata na Hungaroringu.

 

borkovic brno


Na osnovu kvalifikacija Borković je na današnjoj trci imao obezbeđenu pol poziciju. Nakon lošeg starta, već u prvom krugu je povratio lidersku poziciju i još jednom besprekornom vožnjom i na drugoj trci u Brnu je konkurente ostavio daleko iza sebe.

 

borkovic brno

“Presrećan sam ishodom ovog trkačkog vikenda, ali I celim šampionatom. Ove godine mi je bilo najvažnije da spasim sezonu I da se takmičim. Pokazalo se da je TCR Istočna Evropa bio pravi izbor. Bez obzira što naredni trkački vikend za mene praktično nema takmičarski karakter, ja ću i preostale dve trke izvesti za svoju dušu i fanove najbolje što znam. Ujedno ću se pripremati za narednu godinu jer je svaka vožnja na stazi dragocena. Svakako obećavam svojim navijačima da će se i na Hungaroringu čuti samo srpska himna“, rekao je Borković nakon takmičenja.

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom takmičenje u TCR Istočna Evropa završava 17. I 18.oktobra na Hungaroringu u Mađarskoj.

http://dusanborkovic.com