BRZE VESTI:

CEZ BRDO - TRKA U ITALIJI PRESUDILA

14.10.2013

 

Brdskom trkom Cividale u Italiji Nikola Miljković završio je sezonu nastupa u inostranstvu. Boreći se za bodove u okviru šampionata centralne Evrope na brdskim stazama Miljković je sa svojom Hondom uspeo da stigne do četvrtog mesta u kategoriji 1 u kojoj bodove osvajaju i vozači sa mnogo jačim automobilima. Podijum u generalci serije je izmakao za dlaku a Miljkoviću za utehu ostaje činjenica da je bio najbrži među automobilima sa pogonom na dva točka.

 

Trka u Italiji bila je prepuna problema i sigurno neće ostati u lepom sećanju kompletnom timu ali posao je odrađen pa se Nikola može okrenuti brdskoj trci na Avali i kulminaciji sezone na domaćim brdskim stazama pod okriljem SAS-a - "Od prvog dana u Italiji je pljuštala kiša što nije baš pogodno za trening na stazi na kojoj nikad nisam vozio a izuzetno je teška i zahtevna. U subotu je vožen samo jedan trening zbog nevremena a sa jednim treningom po kiši i lišću teško da mogu da se dobro upoznam sa stazom. Na žalost u nedelju sam imao i problem sa menjačem što je uzrokovalo loše vreme na prvoj trci. Za drugu trku smo probali da popravimo menjač ali neuspešno. Pokušao sam da držim menjač da ne ispada iz brzine i od silnog motanja povredio sam rame ozbiljno. Onda sam se samo popeo do cilja pošto mi je bilo dovoljno za klasu. Znam da rezultat nije dobar ali tu je Avala da ispravimo stvari." - izjavio je Nikola po povratku u Beograd. Podsetićemo Vas da je Miljković trenutno vodeći u generalnom plasmanu šampionata AMSS-a na brdskim stazama i da je trku pre kraja već obezbedio titulu u klasi. 

 

Ono što nas posebno raduje je činjenica da je mladi as iskoristio put za Italiju da se u Sloveniji upozna sa nekoliko primeraka trkačkih Mitsubishi EVO IX modela. Ukoliko sve bude po planu nadamo se da će jedan uskoro put Srbije pa će konkurenti već u 2014 imati "zadovoljstvo" da se upoznaju mnogo bolje sa raskošnim talentom koji poseduje mladi Miljković. Ovako u neravnopravnoj borbi nije se moglo bolje (mozda i bi da nisu otkazane trke iz Srbije, Makedonije i Crne Gorekoje su bile u kalendaru) ali svakako aplauzom treba pozdraviti trud, rad i zalaganje cele ekipe koja će, sigurni smo u to, uz malo više finasijske pomoći od strane sponzora omogućiti Nikoli ravnopravan status i u tehničkom smislu. U onom vozačkom za Evropom ne zaostaje, naprotiv...