BRZE VESTI:

BRDSKE TRKE - POVRATAK ALEKSANDRA VIDOSAVLJEVIĆA

11.09.2011

 

Sledeće takmičenje koje nas očekuje na brdskim stazama je brdska trka Tara. Svakako jedan od naših takmičara koji bi na ovom zanimljivom takmičenju trebao da zablista i da se bori za sam vrh generalnog plasmana je Aleksandar Vidosavljević, koga smo kontaktirali da se malo podsetimo svih njegovih uspeha, a i da bi čuli koje su aktuelnosti vezane za njega i njegovu karijeru.

 

Aleksandar Vidosavljević sin Božidara Boboa Vidosavljevića iako još uvek mlad takmičar može da se pohvali da je na stazi vozio raznorazne trkalice počev od kartinga, preko malog N-a, hibrida, hobija, 1400 grupe N i A, honde civic do lancie delte integrale koju i sad ima u vlasništvu.

 

Teško je pobrojati sve Sašine uspehe, i zbog toga ćemo ga zamoliti da nam on kaže koliko do sada ima osvojenih titula, i koja mu je najdraža titula i pobeda?

 

Do sada imam osvojene 3 titule šampiona Srbije na brdskim stazama u klasi do 1400cc gr. N . Ujedno sam i osvajač  trofeja "Zlatna kaciga". Jedna od najdražih pobeda mi je na 39.OMV Yu reliju 2006 godine u klasi 1 popularni "mali N". Reli kao disciplina je inače moja najveća ljubav, ali zbog nedostatka finansija trenutno nisam u mogućnosti da se takmičim u šampionatu, ali se nadam da ću se u skorijoj budućnosti vratiti na reli staze.

 

 

Odrasli ste u okreženju koje je posvećeno automobilizmu, koliko bi vaš uspeh bio moguć, da porodica nije uz Vas?

 

Svakako da moj uspeh ne bi bio moguć bez podrške porodice posebno mog oca Božidara i brata Uroša koji nesebično daju sve od sebe već 12 godina . Uz njihovu podršku kako tehničku tako i moralnu ja sam mnogo toga naučio i postigao pomenute rezultate.

 

Sem vožnje vaša porodica je dugo godina poznata i po izradi amortizera za trkačke i sportske automobile namenjene "gradskim borcima"?

 

Da naša radionica dugi niz godina izrađuje trapove za sportska i takmičarska vozila i to jako uspešno. Mnogi su se takmičili sa našim proizvodima i pravili rezultate sa "Bobo sport amortizerima", a među svima njima na prvom mestu Ja.

 

Dugo godina nastupali ste u pežou 106 kojim ste dominirali na domaćim brdskim trkama, a na kružnim ste sporadično nastupali zbog nedostatka finansija? Čujemo da automobil koji ste prodali u Hrvatskoj i dalje beleži uspehe?

 

Da pežo 106 je zabeležio uspeh u mojoj karijeri tako što sam sa njim osvojio tri titule šampiona i uvek je bio spreman da beleži dobre rezultate. Po meni je to automobil koji bi svaki trkač trebao da proba.  Auto se sada nalazi u Istri, a prošle godine je sa njim titulu šampiona Hrvatske osvojio Đivo Franić iz Dubrovnika.


 

Nakon pežoa 106 ušli ste u jedan ambiciozan projekat lancie delte integrale koji ste počeli da pravite ispočetka, odnosno kako to trkači vole da kažu iz "nule". Dokle ste stigli sa radom na ovom atraktivnom automobilu?

 

Da, lančia je veoma ambiciozan projekat i pre početka sam naravno svestan sam bio koliko je to teško i skupo, ali ljubav prema tom automobilu je prevladala i dugogodišnja želja da se nađem u takvom trkačkom automobilu. Lancia je trenutno u završnoj fazi i nadam se da ću u budućnosti praviti dobre rezultate sa njom.

 

Koliko je zadovoljstvo voziti lanciu delta integrale? Koji trkački automobil od svih koji ste do sad imali priliku da probate, a bilo ih je dosta vam je najzanimljiviji, a koji bi ste voleli da vozite i u kom šampionatu, na krugu, brdu ili reliju?

 

Lančia  je automobil koji je zasnovan na potpunoj mehanici, bez puno pomoći elektronskih jedninica i pravo je uživanje voziti takav automobil jer vozaču pruža izuzetno veliko zadovoljstvo. Imao sam prilike da probam razne trkačke automobile, a najbolji utisak mi je ostavila honda civic grupe A koju sam vozio u Zagrebu. Svakako je Lancia automobil koji bih najiše voleo da "poteram" na reli stazama.

 

Zadnji vaš nastup bio je na brdskoj trci Negotin prošle godine, kada planirate da se opet pojavite na nekoj trci?

 

Pripreme za ovu sezonu su malo morale biti odložene zbog sporijeg zatvaranja finansijke konstrukcije, ali ću se na brdskoj trci Tara 2011 pojaviti i to je sigurno. Tara je inače po meni najizazovnija brdska trka u našem šampionatu a i šire.