BRZE VESTI:

Borković ubedljivo najbolji prvog dana 53. Srbija relija

05.10.2020

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković završili su prvi dan 53. Srbija relija kao najbolji na svih šest brzinskih ispita koji su danas voženi. Osim incidenata na prvom i četvrtom brzincu (Stanišinci 1 i 2) prošlogodišnji šampionski tandem nije imao drugih problema na putu do sjajnog rezultata, pa su tako u ukupnom skoru prvog dana bili za minut i 43 sekunde brži od drugoplasirane bugarske posade Angelov -Gadžev.

 

borkovic srbija reli

Borković i Marković u Škodi Fabiji R5 Evo brane šampionsku titulu u oštroj konkurenciji preko 40 posada iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije. Danas su vozili specijalne ispite:Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2.

Na prvom brzinskom ispitu Stanišinci 1 je došlo do izletanja kada se srpska posada posle zakasnelog kočenja u krivini, samo na kratko prevrnula na bok automobila, a u drugom incidentu na brzincu Stanišinci 2, Borković je izleteo sa staze i srušio saobraćajni znak pored puta, ali ni to ga nije omelo da oba ispita završi sa najboljim rezultatom.

 

borkovic srbija reli

Vozač NIS Petrol Racing Tima nakon prvog dana 53. Srbija je rekao da je zadovoljan rezultatom i vožnjom, iako nije baš sve teklo po planu.


„Zadovoljan sam vožnjom i pored ova dva manja incidenta koja su se dogodila i koja su bila veoma atraktivna publici. Igor i ja smo već uigran tandem i bio sam siguran da ćemo i ove godine napraviti dobar rezultat. Moj najjači utisak današnjeg dana je ipak publika koja je u velikom broju došla da posmatra reli i koja je očigledno željna dobre vožnje. Nadam se da su zadovoljni onim što sam pokazao, a siguran sam da će sutra biti još bolje", dodao je naš as.

 

borkovic srbija reli

Borkovića sutra očekuje šest brzinskih ispita nakon kojih će se znati i konačni pobednik 53. Srbija relija.