BRZE VESTI:

Borković i Target zajedno u trci za evropsku titulu

07.03.2019

     Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Naš as nije menjao dobitnu kombinaciju tako da ove godine nastupa kao vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Target Competition timom u automobilu Hyundai i30 N TCR sa brojem 62.

 

 

 

 

     Borković je bio želja nekoliko timova i različitih šampionata, ali Pančevac nije imao dilemu i poverenje je ponovo dao Target competition-u koji je, upravo zahvaljujući odličnim vožnjama našeg asa, osvojio drugo mesto u timskom delu TCR Evropa 2018.

"Target je u prošloj sezoni pokazao profesionalnost i ogromno iskustvo. Odlično smo se našli i uigrali, Hyundai mi je sjajno legao i siguran sam da ova godina može biti samo bolja. nije bilo dvoumljenja ni oko šampionata. TCR Evopa nudi velike mogućnosti, a konkurencija je izuzetni jaka. Apsolutno sam spreman da ovo bude moja godina", rekao je Borković.

     Sezona u TCR Evropa startuje 27. aprila na stazi Hungaroring u Mađarskoj, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Završnica šampionata je 12. i 13. oktobra na stazi u Monci.

 

 

"Skoro sve staze su mi poznate i to je veliki plus. Nisam nikad vozio Hockenheim u Nemačkoj i Red Bull ring u Austriji. Staze kao što su Spa Frankošamp, Hokenheim i Monca nikako ne odgovaraju Hyundai-ju zbog jako velikih brzina koje se razvijaju na pravcima i to ma malo sekira, a naročito  što je za kraj šampionata rezervisana Monca koja definitivno više odgovara automobilima VW grupe, posebno audiju", rekao je Borković.

    Naš automobilista očekuje spektakularan početak šampionata na Hungaroringu koji tradicionalno okupi najviše publike, među kojima ima i dosta fanova iz Srbije, dok je završnica rezervisana za Barselonu i Moncu, gotovo kao i prošle godine, samo obrnutim redom.

"Rekao bih da su upravo to staze na kojima sam spletom uglavnom nesportskih okolnosti ostao bez titule. Nadam se da će ove godine sve biti mnogo bolje, a ja ću uvek kao i do sada dati sve od sebe po pitanju vožnje", dodao je vozač NIS Petrol racing tima.

     Borković je izrazio zahvalnost svojoj zemlji i gradu Pančevu na velikoj podršci, Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i svojim partnerima i sponzorima: kompanija NIS Gazprom Neft i Auto Moto Savezu Srbije. Pulu sponzora se ove godine pridružuje i luksemburška grupacija Autodis koja je izričito izrazila želju da podrži srpsklog automobilistu zbog rezultata koje je postigao prošle sezone.

 

 

RASPORED ŠAMPIONATA

 

HUNGARORING 27. - 28.4.2019.

HOCKENHEIM 24. - 26.5.2019.

SPA 08. - 09.6.2019.

RED BULL RING 13. - 14.7.2019.

OSCHERRSLEBEN 03. - 04.8.2019.

BARCELONA 21. - 22.9.2019.

MONZA 12. - 13.10.2019.