BRZE VESTI:

BORKOVIĆ AMBICIOZNO U SEZONU 2014

18.10.2013

 

"Moj cilj je da postanem prvi srpski vozač koji će voziti svetski šampionat turing automobila (WTCC) i zbog toga nam je neophodno da što pre pokrijemo potreban budžet, kako bih se uključio već naredne sezone. Takođe, moj plan je da paralelno nastavim da vozim i evropski šampionat ETCC u kojem sam ovu debitantsku  sezonu završio na trećem mestu. Veoma je izazovno, ali i stresno kada znate da imate kvalitet za svetske trke i uspehe, ali da će vas možda u tome omesti nedostatak novca. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da animiramo privrednike i nove sponzore i da ćemo sakupiti novac koji nam nedostaje da bi sledeće godine ostvarili planove" - izjavio je Borković.

 

Dušan Borković je prvi put predstavio javnosti ceo tim koji je sa njim već dugi niz godina.  U ekipi su pored trojice Španaca koji rade kao glavni inženjer, glavni i pomoćni mehaničar, još i inženjer Miroslav Rastović iz Hrvatske, Vladimir Jovanović mehaničar zadužen za gume, Strahinja Borković zadužen za opštu logistiku i gorivo i Goran Živanović, koji takođe radi na logistici i pripremi obroka. 

 

 

Događaju su prisustvovali brojni gosti i predstavnici medija. Oni su imali priliku da se provozaju sa Borkovićem u automobilu, ali i da na simulatoru trke pokažu svoje umeće u vožnji automobila identičnoj kao na trkama. Posle druženja u opuštenoj i veseloj atmoferi gosti, ali i Dušan bili su puni utisaka. 

 

"Hvala svima koji su na početku sezone  verovali da mogu da je završim sa titulom. Hvala medijima koji su pratili moj rad i rezultate. Moja poruka da za brzu vožnju služe trke, a ne ulice, može biti naša zajednička misija za podizanje odgovornosti vozača, kako bismo smanjili rizike prebrze vožnje i saobraćajnih nesreća, kojih nažalost, ima previše" - zaključio je Borković na kraju.

 

Kalendar WTCC i ETCC još uvek nije definitivno usvojen, ali se očekuje da se prva trka vozi 6. aprila u Maroku ili Francuskoj. 

 

 

NIS PETROL RACING TEAM