BRZE VESTI:

BORIS MILJEVIĆ - INTERVJU

12.09.2011

 

Boris Miljević, mladi Banjalučanin je neko koga većina ljubitelja automobilizma sa ovih prostora zna po tome što je kao jedan od retkih vozača formule sa ovih prostora nastupao na brdskim trkama širom bivše Jugoslavije. Boris nije samo formulu vozio u svojoj karijeri, ali da bi smo ga bolje predstavili krenućemo redom.

 

Borise odakle vaše interesovanje za auto sport i kada ste prvi put seli za volan trkačkog automobila?

 

Automobili su me privlačili još od malih nogu. Kao dijete nisam mogao da zamislim igračku bez točkova, te su automobili bili moja najdraža zanimacija. Nakon položenog vozačkog ispita otišao sam pravac u auto-moto klub "Banja Luka" i razgovarao sa sekretarom kluba o autosportu. Na nagovor sekretara AMK "Banja Luka", Milana Mačkovića, sa tada još nespremnim automobilom Renault Clio, nastupio sam na auto reliju "Čelinac 2004", te završio svoj premijerni nastup na najvišoj stepenici podijuma. Pobjeda na tom reliju dala mi je razlog za dalje ulaganje u sebe i automobil, te nastavak dobro započete sezone. Kasnije te godine trijumfovao sam u ukupnom poretku auto reli šampionata Republike Srpske.

 

Možete li da navedete koja ste sve kola, odnosno bolide, vozili u dosadašnjoj karijeri?

 

Ukratko, što se tiče takmičarskih automobila u svojoj karijeri vozio sam Renault Clio 1400ccm, Alfu Romeo 156 SNP, Seat Leon Supercopa, Formulu 3 Opel Lotus, te automobil koji i danas vozim, Formulu Coloni-Nissan WSL. Takođe vozio sam i prototip Radical SR-3, te još par takmičarskih vozila, ali samo na testiranjima.

 

 

Koji su vaši najveći uspesi u dosadašnjoj karijeri?

 

U dosadašnjoj karijeri imam 8 titula šampiona, 5 međunarodnih i 3 nacionalne titule. Sadašnji skor mi je 82 nastupa, od toga 59 međunarodnih , na kojima imam 52 podijuma, a završio sam 27 puta na prvom mjestu, te sam vlasnik 2 rekorda staze. U svojoj karijeri osvojio sam titulu šampiona Centralno-Evropske Zone na brdskim stazama 3 puta, prvi put sa Alfa Romeom 156 SNP automobilom 2006 godine i još 2 puta sa formulom (2008. i 2009.). 2007 godine bio sam prvak Alpe Adria Valvoline Kupa i Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske sa formulom, dok sam nacionalne titule osvojao u auto reliju 2004. sa Renault Clio-m, na kružnim stazama 2007. sa Alfa Romeom, te prošle godine kao pobjednik šampionata BiH na brdskim stazama u generalnom plasmanu.

 

Ove sezone nastupate sa Formulom Nissan 2000 ccm koju ste nabavili od velikog šampiona Franje Kunčera, koliko je ovaj bolid napredniji od prethodnog koji ste vozili?

 

Da, Formulu Coloni Nissan WSL sam nabavio od velikog čovjeka, prijatelja, šampiona, Franje Kunčera. Bolid je totalno drugačiji od Formule Opel Lotus koju sam vozio protekle 3 i po sezone. Još uvijek se navikavam na filozofiju vožnje ovog automobila, te ne mogu još uvijek da iskoristim sve njegove potencijale. Prošle sezone sam vozio ovaj automobil na 3 poslednje trke u sezoni bez adekvatne elektronike i još dosta stvari. Taman kada sam se navikao na automobil kakav jeste, došla je i sezona 2011. Mađarska ekipa Szasz Motorsport donjela mi je novu elektroniku i usisni sistem na trku u Skradin, gdje nakon prvog starta sa novom elektronikom i usisom nisam mogao da prepoznam automobil. Automobil se totalno promjenio na bolje, postao je brži, dinamičniji, ali opet, to je za mene znacilo povratak u školsku klupu autotrka, jer sada treba iskoristiti ove potencijale kojima automobil raspolaže. Kroz sezonu sam korigovao još neke nedostatke. Do trke u Ustikolini imao sam velikih problema sa volanom jer mi je bio pozicioniran predaleko, mnogo blizu displeja, te nisam mogao da ispravljam automobil pri proklizavanju jer bih pri svakoj korekciji volana zapetljao ruke u displej. Takođe imao sam i problem sa geometrijama točkova odnosno trapovima generalno, ali ti nedostaci su sada rješeni, te sada ostajemo samo staza i ja, a okršaj tek slijedi.

 

 

Najinteresantniji deo vaše karijere su svakako nastupi u  SEAT LEON KUPU i vožnja za sada dva bolida Formule? Hoćete li nas i u budućnosti iznenaditi nečim što je većini automobilista sa ovih prostora nedostižno? Kakvi su planovi za budućnost?

 

Razlog za kupovinu bolida formule je naš doprinos popularizaciji sporta kod nas, promocija autosporta Bosne i Hercegovine vani, pa stoga iskreno se nadam da smo mi kao ekipa uspjeli u tome, koliko toliko. Planove za budućnost imam, vrata mnogih šampionata su mi otvorena, ali za prolaz kroz ista su potrebne finansije, tako da planovi trenutno zavise od toga. Ako bih birao šampionat bio bi to neki od Seat kupova ili WTCC. Žudim za direktnim okršajem na kružnoj stazi, ma gdje to bilo, protiv koga i kada. Takodje ukoliko se neke stvari poslože u narednoj sezoni prelazim na kružne staze, a za volanom čega…to ćemo još da vidimo.

 

Automobilizam vam je hoby, ali imamo informacije da vredno radite i da imate svoju firmu. Čim je ispunjen vaš deo života koji nije vezan za trke?

 

Pored autosporta, bavim se grafičkim dizajnom, štampom i fotografijom. Imam svoju privatnu radnju "Prodesign" i to mi je stalni posao kada sam van staza. Neke od mojih radova možete pogledati na www.prodesign.ba 

 

Pratite li naš sajt i kako vam deluje naše prezentovanje automobilizma na prostoru bivše Jugoslavije. Imate li veru da će zaživeti i ove godine osnovani "Kup za bezbednost na cestama" ?


Naravno, svakodnevno listam sajt i forum. Po mom mišljenju nema medija vezanog za autosport koji vam može parirati, niti će ga uopšte biti u narednom periodu, jer već smo svi naviknuti na vas. Vjeru uvijek imam kada je autosport u pitanju, a kupovi i šampionati će zaživjeti, jer kada pogledate kakva smo mi gomila zaljubljenika u ovo sve, kako se držimo zajedno, šta smo sve dali u ovo i šta ćemo tek dati, onda se autosportu piše samo dobro,…a ja sada žurim, žurim, idem da spremim automobil za narednu trku šampionata BiH, FIA CEZ-a, i naravno Kupa bezbjednosti na cestama, Krajišku Zmiju, Cazin 2011.

 

Kada će publika u Srbiji moći da Vas vidi na nekoj od naših trka?

 

Vrlo brzo,već na brdskoj trci Tara na kojoj sam već nastupao, ali čujem da će ove godine biti vožena kraća varijanta staze što će po mom mišljenju i publici biti zanimljivije, a i vozačima će dati priliku da koriguju eventualne greške sa prve vožnje. Imam informacije da pored mene sigurno dolaze i Krešimir Bodnaruk i Dario Biloš, a verujem da će još vozača iz Republike Srpske doći. Na Tari očekujem kao i uvek odličnu atmosferu, vrhunsku organizaciju i mnoštvo publike.