BRZE VESTI:

BEZ GM RACINGA U SEZONI 2014

22.12.2013

 

Na mail redakcije GonzaRacing portala stiglo je i zvanično saopštenje ASK GM Racing-a iz Gornjeg Milanovca, potpisano od strane direktora Branka Sretenovića, u kojem obaveštavaju auto-sportsku javnost da počev od sezone 2014 klub više neće aktivno učestvovati ni takmičarski ni organizaciono u automobilizmu uopšte. Saopštenje Vam prenosimo u celosti ...

 

„ASK GM Racing nakon konsultacija prva dva čoveka tima, gospode Branka Sretenovića i Rudija Pešovića, odlučuje da se počev od sezone 2014 povuče iz svih oblasti automobilizma i do daljnjeg zamrzne svoj status u Srpskom Auto Savezu. Odluka je utoliko teža ako se u obzir uzme da će 2014-te godine klub napuniti deset godina postojanja. Pored velikih uspeha i šampionskih titula samih članova, GM Racing se može pohvaliti i time da je bio uspešan organizator regionalnog takmičenja. 

 


Odluka nije naprasno doneta već je sazrevala tokom cele sezone 2013 kada je tim zbog loše situacije u domaćem autosportu, podeljenosti i nedoslednosti, uglavnom nastupao na inostranoj sceni, tačnije u Šampionatu centralne Evrope. Gajili smo nade da će kraj godine doneti nešto novo i eventualno ujedinjenje ali sada smo svesni da od toga nema ništa. Kalendari se donose pompezno i isto tako pompezno nepoštuju. Svaki ozbiljan tim ne može da napravi nikakav plan i opravda uložen novac. Mi smo za sezonu 2013 samo u automobil uložili preko 25.000 evra i primarni cilj nam je bio domaći šampionat. Podsetićemo Vas da je prva kružna trka u okviru našeg matičnog saveza je održana tek krajem godine i to na mišiće. Ne radi se na promociji sporta, ne unapređuje se bezbednost staza, vozača, gledalaca ... problemi se nagomilavaju iz dana u dan a autosport je na nikad nižim granama.


GM Racing je uvek želeo najbolje autosportu za šta postoje mnogi dokazi. Negde je sve stalo i u trenutnoj situaciji ne želimo da dalje ulažemo novac a da drugi skupljaju poene zarad našeg angažovanja. Sačekaćemo i sagledati u kom pravcu će ići godina 2014 pa ćemo na kraju iste odlučiti o daljoj sudbini kluba.


Svim iskrenim ljubiteljima automobilizma želimo sve najbolje

ASK GM Racing“