BRZE VESTI:

ALEKSANDAR TOŠIĆ PRED EVROPSKI DEBI

11.09.2011

 

Aleksandar Tošić Toške spreman je za put za Salzburg. Sedmočlana ekipa kreće put Austrije u četvrtak ujutro kako bi na vreme stigla da se pripremi za program koji ih očekuje. Što se tiče samog automobila, raduju vesti da je kvar na menjaču saniran i da Tošketova Honda u punoj formi očekuje ovu duplu trku. Interesantno je da smo smo saznali da će na ovoj trci biti obavezna upotreba isključivo Yokohama guma, koje će  vozači moći da kupe na samoj stazi i koje će biti obeležene bar codom. Ovo govori koliko je takmičenje na Salzburgringu maksimalno ozbiljno organizovano u formi kupa, gde su pravila za sve ista.

 

Treninzi su na programu u subotu, a prva i druga trka u nedelju. Pored klase SP u kojoj će nastupiti naš takmičar ovog vikenda u Salzburgringu će se za titulu Prvaka Evrope boriti i takmičari u klasama S 2000 i S 1600. U klasi SP pored Tošića pojaviće se i italijan Fabio Fabiani koji nastupa sa BMW-om 320i E46 i holanđanin Niek Oude Luttikhuis koji vozi Mitsubishi carismu.

 

 

Na pres konferenciji koja je održana u „Vitro“ centru, obratiio nam se predsednik kluba „ Vitro racing „ Voja Lekić inače prošlogodišnji šampion u ovoj klasi:

 

„ Vitro racing“ prvi put nastupa u prvenstvu Evrope u klasi SP, sa istim automobilom sa kojim sam ja prošle godine osvojio ovo takmičenje.hondom Civic Type R. Ove godine šampionat se organizuje u nešto izmenjenoj formi, jer se održavaju samo dve trke u jednom vikendu. Očekujem da Aleksandar Tošić neće imati nikakvih problema sa kolegama iz klase nego da isključivi cilj treba da mu bude nadmetanje sa kolegama iz klase S2000. Sportski kanal Euro sport prenosiće komplet treninge i trke tokom vikenda, a očekujem da će i značajan broj publike kao i prošle godine posetiti ovo takmičenje. Staza je dužine 4.225 metara i na obe trke se vozi po 12 krugova.

 

Aleksandar Tošić  je u svojoj izjavi spomenuo da je nakon dve pobede u Kragujevcu i Banja Luci, a i treće koju je izvojevao na stazi Grobnik kraj Rijeke bio siguran da je zaslužio da se pojavi i na jednoj trci zajedno za vrhunskim evropskim vozačima. Toške se takođe zahvalio svojim prijateljima Pekarskoj industriji Klas, agenciji Ponte i GP auto shopu kao i Ministarstvu sporta i omladine koji su mu pomogli da skupi budžet za nastup u Austriji. On nam je preneo da neme tremu pred ovo takmičenje, ali da je nestrpljiv da se što pre pojavi i odmeri snage sa svojim evropskim kolegama. Toške kaže da će voziti napadački, i da će učiniti sve da nasledi Voju Lekića i njegovu prošlogodišnju titulu, i da mu je veliki motiv da doživi slušanje himne Srbije na pobedničkom postolju.

 

 

Aleksandar Tošić nas je nakon prezentacije nastupa na Salzburgringu, zamolio da objavimo i sledeće:

 

Nakon trke na Grobniku i izjava mene i mog kolege Mirka Milovanovića koje su objavljene na vašem sajtu pojedinci su pogrešnim tumačenjem pomislili da između nas postoji neka netrpeljivost. Pozvao sam Mirka pre neki dan, kako bih utvrdio ima li istine u „čaršijskim pričama“. Želim samo da svim vašim čitaocima prenesem da sam iz razgovora sa Mirkom potvrdio ono što sam i sam znao, da među nama postoji samo zdrav rivalitet i možda sitna podbadanja u nekom trenutku, koja nikako nisu zlonamerna i koja su svakako sastavni deo ovog sporta i kod nas i svuda u svetu. Nijednog trenutka među nama nije bilo međusobnog nepoštovanja i neuvažavanja. Dosta trka imamo i Mirko i ja iza sebe i nadam se da ćemo imati još duela, zajedno sa Žarkom Terzićem i da će publika i do kraja sezone moći da uživa kao na prve tri ovosezonske trke . Ja u Banja Luci nemam toliki imperativ pobede jer mi je ako uzmem bod za pol poziciju  na treningu dovoljno tri boda da osvojim na trci da bih osvojio svoju petu šampionsku titulu.