BRZE VESTI:

ZLATKO DOBROTA - INTERVJU

05.09.2011

 

Zlatko Dobrota ili poznatiji u trkačkim krugovima kao Zlaja Limar nakon tri trke je po bodovima na deobi prvog mesta u klasi sa kolegom Todorom Stamenkovićem. Višegodišnji učesnik klase mali N vodiće borbu do kraja šampionata pre svega sa već pomenutim Stamenkovićem i mladim Nikolom Miljkovićem za šampionsku titulu. Kontaktirali smo Zlatka nakon treće trke u šampionatu da vidimo kakvi su njegovi utisci o prvom delu sezone.

 

Zlatko pre svega čestitke na osvojenom drugom mestu na Grobniku, možete li nam preneti utiske sa ove staze koje ste skupili prethodnog  vikenda?

 

Hvala na čestitkama, a što se tiče utisaka oduševljen sam u potpunosti. Ova trka je za mene imala poseban značaj jer ja sam rođen i odrastao u tim krajevima tako da sami odlazak na Grobnik je za mene bio nešto posebno, a o svemu ostalom imam samo reči hvale. Staza je fantasticna, prava pista, boksovi, organizacija, sudije i sve ostalo u potpunosti podseća na prave svetske staze jednom rečju čista desetka za sve. Ovom prilikom bih se zahvalio ljudima koji su sve ovo organizovali i onako nas ljubazno dočekali i ugostili.

 

 

Tokom vikenda imali ste nekoliko malera koji su vam sigurno remetili koncentraciju na samo takmičenje. Da li mislite da je moglo bolje, ili ste zadovoljni postignutim u datim uslovima?


Što se tiče malera ovako nečega se ne sećam da mi se dešavalo u dosadašnjoj karijeri i sigurno su uticali na rezultat. Auto je u petak jako dobro radio međutim već posle podne na slobodnim treninzima je sve krenulo naopako.  Kvar za kvarom se dešava, ali zahvaljujući prijateljima i drugovima uspeli smo sve da otklonimo u subotu ujutro i taman kad smo pomislili da je sve to prošlo kreće prava drama. Havarija u prvom krugu prvog treninga i opet muke nastaju, ali jos jednom moram da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli i posebno čoveku bez koga bi sve ovo bilo neizvodljivo, Saši Jankoviću . Posle svih ovih dešavanja, rezultat je više nego zadovoljavajući.

 

Šta očekujete od nastavka sezone?

 

Što se tiče nastavka sezone čeka me jako puno rada na kolima do sledeće trke, a onda da konačno zablistam u pravom izdanju i naravno da osvojim što više bodova, i samim tim da se okitim šampionskom titulom.


Vozite za Ask Balkan, koliko vam klub pomaže vezano za takmičenja i kako se snalazite u pribavljanju sponzora?


Voziti za ASK BALKAN jedan od naših najtrofejnijih klubova je pre svega za mene velika čast. Pomoć od kluba je jako velika u svakom pogledu. Ovim putem bi hteo da se zahvalim gospodinu Draganu Simiću bez koga sve ovo ne bi imalo smisla. Ujedno se zahvaljujem SM-u, Opštini Surčin, kompaniji Knez Petrol kao i R-M-u i Car sistem Srbija company koji su ove godine u potpunosti stali iza mene i nadam se da ću im se na kraju sezone odužiti osvajanjem šampionske titule.


 

Sem vožnje u svetu trka poznati ste i po pravljenju roll barova za trkačke automobile. Koliko trenutno automobila ima kojima ste vi radili ojačavanja na automobilu, i planirate li da širite posao van granica Srbije?

 

Roll barove i ojačavanja karoserija sam počeo da radim 2004 godine i to isključivo sebi, međutim kada su neki ljudi to primetili na njihovo nagovaranje sam počeo to da radim i drugima. Obzirom da je posao počeo da se širi morao sam ozbiljnije da se pozabavim celom pričom i da unapredim kvalitet u svakom pogledu i mislim da sam trenutno korak ispred ostalih, a to se vidi i po automobilima koji su izašli iz moje radionice SPORTICCO RACING SERVICE. U Srbiji se trenutno vozi između 15 i 20 automobila, u Bosni 2 i u Hrvatskoj jedan auto koji sam ja radio, a vrhunac svega je reno clio Zorana Kastratovića Kastra  kojeg sam napravio iz “nule”.

 

Na automotodromu Grobnik imali ste priliku da vas provoza hrvatski takmičar Ivan Pokos sa hondom civic type r Grupe N od 2000 ccm po stazi. Da li planirate za budućnost kupovinu nekog automobila iz jače klase?

 

Ovom prilikom bih se zahvalio Ivanu na gostoprimstvu i na pomoći koju mi je pružio na Grobniku, a i na fascinantnoj vožnji u Hondi civic type R 2000 grupa N o kojoj sanjam zadnje dve godine i definitivno se na kraju ove sezone opraštam od yuga. Nadam se da ćete me ako sve bude kako treba sledeće godine gledati u takvoj hondi.