BRZE VESTI:

ŽIV JE RELI UMRO NIJE, A DO KADA ĆE ...

09.09.2013

 

... je zaključak izveden iz upravo objavljene liste prijava za drugi Zlatibor reli koji se ovog vikenda vozi na istoimenoj planini. Cifra od 23 posade iskreno je prevazišla naša očekivanja ali ćemo ipak sačekati sam start na Kraljevim vodama za konačan sud. Reli na Zlatiboru će predstaviti svima nama u kakvom je stanju ova disciplina u Srbiji u realnom stanju, bez gostiju iz inostranstva koji nam uglavnom zamažu oči i pogled odvrate od stvarnosti. 

 

Biće ovo i prvi organizacioni test za Užice Rally Team i MM Power nakon Serbia Rally-a, a do ovog momenta nismo dobili obaveštenje ko je imenovan za supervizora, "meru" koju je SAS najavio prema organizatorima nakon prekida relija u Užicu. Nezvanično ta "funkcija" je čekala iskusnog Vladu Sokića ali do krajnjeg dogovora nije došlo. Kako god, gledajući sportsku stranu, pune klase najavljuju dobru borbu za svaku poziciju. Iako na listi broj jedan nosi Stanisa Lazarac (u timu sa legendom Vićentijem Savićem) za volanom Mitsubishi Lancera EVO VII (ex-Brkić), bez da uvredimo velikog zaljubljenika i mecenu sporta, smatramo da rezultat i karijera Vladicu Rabrenovića treba da postave na mesto čoveka koji će prvi automobil svesti sa rampe i otvoriti takmičenje. Sa druge strane, upravo Rabrenović i Zečević će, bar ovako na papiru, voditi i glavnu borbu kako u generalnom plasmanu tako i u klasi N3 u kojoj je prijavljeno osam posada. 

 

Klasa A2 ima najmanji broj automobila, šest, ali to ne znači da će biti dosadno. Jovana Jovanović ove sezone je skupila dosta takmičarskih kilometara a VW Polo radi kao sat,završava relije i vodeća je u generalnom plasmanu. Sa druge strane Mile Cvjetičanin i Aleksandar Dimitrijević treba dosta da nadoknade. Prvi kiks sa BG relija a drugi to što mu sezona 2013 počinje tek na ovom reliju. Klasa jedan uz svo poštovanje ima samo jednog čoveka za favorita. Ivan Maksimović prema pokazanom u proteklim sezonama u ovoj konkurenciji je bez takmaca a najveći problem može da predstavlja sam sebi, tačnije njegova ponekad "preteška" noga na gasu. Svi ostali sa pravom mogu da se nadaju i bore za mesto broj dva.

 

U sve tri klase prvake će ipak odlučiti najverovatnije reli Croatia čiji je prvi takmičarski dan implementiran u kaledar šampionata Srbije a vozi se nekih desetak dana kasnije.