BRZE VESTI:

ZAVRŠEN TRKAČKI VIKEND NA BATAJNICI

13.10.2013

 

I danas je grmelo na Batajnici ali ne od aviona već ponovo od trka udruženih srpskih automobilista. Drugi dan takmičarskog vikenda priveden je kraju a time je stavljena tačka na prvu i drugu kružnu trku u SAS-i i 3-4 u okviru šampionata SAKSS-a u sezoni 2013. Iako je poseta bila bolja nego juče na žalost organizatori se ni ovoga puta ne mogu pohvaliti brojem posetilaca što samo po sebi dosta govori o interesovanju javnosti za ovaj sport. Loše za sve, počev od saveza preko vozača i na kraju "sponzora" a recept trke radi trka očito nas vodi u propast. Elem, bilo kako bilo svi koji su danas vozili odradili su svoj posao pošteno, to što to nikoga više ne zanima, priča je za sebe ...

 

 

Mali N kao najbrojnija "družina" zbog jučerašnjih incidenata danas je imao priliku da se dva puta trka. Oba puta je sve "prštalo" od žestokih duela a razlike na kraju su pokazale koliko je bilo "tesno". Janković, Cvetić, Petrović poredak je najboljih u trci jedan dok je kao najbrži kroz cilj druge prošao Đurović ispred Jankovića i Cvetića. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u diviziji dva gde su se za bodove borili jači jugići klase hibrid. Nakon 18 uzbudljivih krugova sa dosta preokreta i smenjivanja na pozicijama najbolji je ponovo Predrag Lambaša koji je po mnogima ostavio najbolji utisak ovog trkačkog vikenda. I pored loše startne pozicije Kragujevčanin je odvezao još jednu pametnu trku, iskoristio potencijal svog automobila i greške protivnika te sasvim zasluženo slavio. Kakva je borba bila u pitanju dovoljno govore slike Lambašinog automobila što nas opet dovodi do pitanja za funkcionere i sudije kraj staze a koje se tiče poštovanja pravila i primene kazni za vožnju koja je na momente daleko od sportske. Iza Lambaše na nedeljnoj trci su se pozicionirali Nastasijević i Simunović. 

 

 

1400N ponovo "dosadan". Kao i u subotu tri VW Pola na vrhu, Ćopić ubedljiv ispred Raševića i Vojinovića. KTM-a danas nije bilo na stazi te je Kastratović uz kvar na Opel Vectri Pavla Komnenovića bez većih problema trijumfovao u diviziji i klasi pet. Super Production/N-2000 ponovo uzbudljiv a Aleksandar Tošić je otklonio kvar na svojoj Hondi i uspeo da trijumfuje ispred Božilovića sa Focusom i Stojkovića sa Alfom.

 

 

Kompletne rezultate svih trka kao i plasmane po savezima pogledajte klikom na LINK.