BRZE VESTI:

Zaječar spreman za automobilski spektakl

13.04.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Do starta brdske trke u Zaječaru ostalo je tačno mesec dana ali istoimeni automobilistički klub već sada je potpuno spreman da prihvati takmičare i gledaocima priredi spektakl koji su dugo čekali. Čelnici SAKSS-a su predhodnih dana licencirali stazu dugu tačno 3100 metara i Zaječar može ugostiti takmičare iz Srbije, a prema poslednjim informacijama i iz Crne Gore.

 

 

 

Pristižu i prve prijave a jedno od zvučnih imena je sigurno Darko Božilović koji se ljubazno odazvao pozivu organizatora da uveliča ovu trku. Popularnom Božilku biće to odlična prilika da na izuzetno brzoj stazi proba svog Forda Focusa SP pred početak borbe u regionalnom KUP-u. Pored formule Borisa Miljevića Zaječarci će imati priliku i da se uživo upoznaju sa jedinom srpskom posadom u konkurenciji automobila nedavno završenog relija Dakar. Bojan Milanović i njegov suvozač Darko Veljković u promo vožnji publici će predstaviti svoje takmičarsko vozilo Opel Antaru specijalno pripremljeno za izazove bespuća Argentine i Čilea.

 

 

Ono što je zanimljivo je najava dolaska vozača iz Crne Gore koji nastupaju pod zastavom CGSAMSK-a. Dragan Velimirović je ponovo ponudio razmenu SAKSS-CGSAMSK a o tome ćemo uskoro znati više nakon razgovora sa čelnicima saveza. Kako nezvanično saznajemo crnogorski savez je već uplatio novac SAKSS-u za troškove nastupa srpskih takmičara na Glavi Zete početkom maja a u Zaječar najavio dolazak 30-tak vozača iz Crne Gore

 

Sa druge strane ASKK Zaječar još jednom poziva vozače da se prijave i poručuje da će najbolje plasirani po klasama pored pehara kući poneti i novčane nagrade a pomoć učesnicima utoliko je veća ako se zna da će svaki vozač i mehaničar dobiti besplatan smeštaj. Medijsku blokadu auto sporta pored našeg sajta GonzaRacing „probijaju“ emisija ABS Show i novi medijski partner SAKSS-a, TV Kopernikus. Razlozi više da se na stazi Vrška Čuka 11-tog i 12-tog maja okupi veliki broj takmičara. Najvažniji podstrek je definitivno publika koja se u Zaječaru i okolini uželela ovakvih manifestacija pa se realno kraj staze očekuje veliki broj gledalaca.