BRZE VESTI:

WRC, Rally Sweden 2013 – Iz ugla Vladice Rabrenovića

11.02.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Većina nas je iz Srbije putem interneta pratila dešavanja na tek završenom reliju Šampionata Sveta u Švedskoj. Da prisustvuje prvoj istorijskoj pobedi Sebastiena Ogiera u VW Polu WRC imao je „naš“ Šveđanin i reli as Vladica Rabrenović kome je i ove godine na snežnim stazama društvo pravila odabrana ekipa iz Srbije. Ovoga puta u sastavu Ana Golić, Nenad Savić i Vladica Milojković, svi članovi WRR Teama iz Čačka, uz dopisnika Martina Holmesa iz Srbije Nenada Nikolića sa suprugom Vesnom. Vladica je kao i uvek tu da sa Vama podeli iskustva „iz prve ruke“.

 

 

„Reli Švedska teško je opisati onome koji nikada nije uživo prisustvovao ovom spektaklu na snegu i ledu a svakome ljubitelju automobilizma iskreno želim da ima šansu da doživi ovo iskustvo. Brzinu, atmosferu i način vožnje u ovim uslovima rečima je nemoguće približiti. Mi smo imali to zadovoljstvo da je sa nama reli pratio i vrhunski poznavalac vožnje na snegu i aktivni takmičar, Daniel Ernstedt, koji nam je otvorio oči i ukazao na drugu dimenziju gledanja ovog sporta.“ – izjavio je eksluzivno za GonzaRacing portal aktuelni Šampion Srbije Vladica Rabrenović.

 

 

„Još prošle godine mogli smo da naslutimo šta će se desiti posmatrajući Ogierove bravure za volanom Škode Fabije S2000. U pitanju je vanserijski vozač koji odlično vlada materijom. To se moglo videti na svakom prolazu kada se publici bukvalno dizala kosa na glavi. Očekivanja su ispunjena do maksimuma i mislim da je relijem u Švedskoj započeta nova era u WRC-u. Loeb je sišao stepenicu niže i ustupio mesto svom imenjaku i zemljaku Ogieru. Sezona je duga ali sada je već evidentno da jedini čovek koji može sa Ogierom da se trka je aktuelni Šampion Loeb. Svi ostali su neka druga, niža liga, bar tako je bilo u Švedskoj. Što se nas tiče Ogier nam je ulepšao vikend i on je naš najveći utisak.“ – izneo je svoje utiske Rabrenović.

 

 

Savić i Milojković kao okosnica tima iskoristili su svoje gostovanje u Švedskoj da šefu pomognu da sanira oštećenja nastala tokom testova na makadamskoj verziji Clia dok je Ana Golić bila zadužena za novi estetski izgled „vanasfaltne“ trkalice WRR Teama. Lepo i korisno, sve u jednom vikendu koji je sa Vama bezrezervno podelio Vladica Rabrenović.

 

foto: Rabrenovic