BRZE VESTI:

Vladica Rabrenović - Nastup u WRC-u na poklon!

19.02.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Drugi reli Šampionata Sveta koji se vozio na snežnim stazama Švedske upravo je završen a mi već sada sa zadovoljstvom možemo da objavimo da će na istom takmičenju za nešto manje od godinu dana nastupiti nosilac Zlatne Kacige i aktuelni šampion Srbije u klasi N3, Vladica Rabrenović zajedno sa svojim prijateljem i suvozačem Radmilom Radivojevićem! Startnina je već „uplaćena“ i to kao poklon švedskih prijatelja i porodice našem Šampionu za 50-ti rođendan! Čestitamo!!!

 

 

Rabrenoviću i njegovom WRR Teamu biće to drugi nastup na reliju koji se boduje za Šampionat Sveta. Podsetićemo vas da je naša posada nastupila 2010-te godine na WRC-u koji se održao u Bugarskoj. Ovoga puta u pitanju je potpuno novi izazov i podloga koja je nepoznata našim vozačima. Ni sam Rabrenović, koji već dugo godina živi i radi u Švedskoj, nema previše takmičarskog iskustva na snegu i ledu a da ne pominjemo prateću ekipu iz Čačka za koje će rad na minusu predstavljati totalnu novost. U svakom slučaju vremena za pripremu ima dosta a Rabrenović je odlučan da ostvari svoj dečački san.

 

 

U eksluzivnoj izjavi za GonzaRacing portal šef WRR Teama nam otkriva plan i program za sezonu 2013 i početak 2014-te - „Eto, umesto da polako stagniram sa trkama ova sezona će biti najaktivnija do sada. Neće mi biti dosadno cele godine! Cilj je da se ponovo nađem na startnoj rampi WRC relija ali ni ovo između ne gubi svoju vrednost.“ – u pitanju je naravno juriš na petu titulu za redom u Srbiji ali ovoga puta nas naviše zanima nastup na WRC-u – „Radmil kao suvozač i ostatak tima sada imaju o čemu da razmišljaju. Nemamo ni malo iskustva o servisu automobila na -20 stepeni. To su uslovi kada morate menjati ulje u dizalicama, prostirke postaju limene a svaka šupljina na autu je ispunjena snegom i ledom. Šoferka mora imati grejače i još mnogo prepravki sledi na samom automobilu.“

 

 

Na sreću tima kao pomoć i savetnik se ponudio iskusni domaćin Daniel Ernstedt koji će za početak Rabrenoviću u svojoj Seat Ibizi Kit Car približiti način i stil vožnje na snegu i ledu a mehaničarima pomoći savetima u pripremi automobila. Kako trenutno stvari stoje tim će nastupiti sa šampionskim Renault  klase N3 koji će morati pretrpeti znatne prepravke nakon završetka sezone 2013 u Srbiji. Drugi automobil koji se sada nalazi u Švedskoj biće test vozilo jer prema Rabrenovićevim rečima pre starta na Sweden rally 2014 za volanom mora imati nekoliko stotina kilometara snežnih brzinskih ispita. Podsetićemo Vas da je „srpski“ Clio ex-vozilo JWRC prvaka sveta Patricka Sandella sa kojim je on sa uspehom nastupao u Švedskoj baš na snežnim i makadamskim podlogama. Ipak ako stvari krenu svojim tokom moguće je da se stari Clio zameni i nekom novijom trkalicom sa predznakom R. Sve opcije su na stolu a novac je naravno preduslov za svaki plan.

 

 

„Veliki i skup projekat je u pitanju. Za sada koliko vidim najveći izdatak će predstavljati pneumatici. Ekseri se lako pregrevaju na vučnim točkovima i tu se gube sekunde. Treba biti mudar i znati štedeti. Mi dok steknemo potrebno iskustvo potrošićemo ih dosta a cena je 420 eura po komadu. Daniel nam je rekao da na trku ne treba kretati bez 20-tak novih!“ – otkriva nam zanimljivi detalj Rabrenović. Matematika je prosta ali snovi su dostižni a Rabrenović ima ljude oko sebe koji će mu pomoći da iste i ostvari.

 

 

Do te 2014-te ima još dosta ali ovo je definitivno lepa vest koja će da nas ugreje u ove dane hladne zimske dane. Sa zadovoljstvom ćemo pratiti sve vezano za novi projekat WRR Teama. Za početak uz ovaj tekst i najavu odmah počinjemo  sa odbrojavanjem.