BRZE VESTI:

VESNIĆ ZADOVOLJAN NASTUPOM U HRVATSKOJ

06.09.2011

 

Jednu trku pre kraja premijerne sezone regionalnog KUP-a Sigurnost na Cestama, Užičanin Milovan Vesnić je sa stoprocentnim učinkom na korak do osvajanja titule Šampiona. Nakon trka u Kragujevcu, Banja Luci i Grobniku Vesnić se pokazao kao prevelik zalogaj za protivnike iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Za čitaoce GonzaRacing portala Milovan sumira utiske sa trke na Grobniku.

 

"Pre svega želim da se zahvalim svima u Hrvatskoj na fantastičnom dočeku i gostoprimstvu. To je prvi utisak koji nosim sa Grobnika. Na treningu sam mogao i brže ali zasmetali su sporiji na stazi. Moje mišljenje je da sam mogao "zagrebati" 1:34. Što se same trke tiče, žao mi je što je izostao duel sa Bradarićem koji se po mom mišljenju previše "potrošio" na "fajt" sa Kastratovićem. Kastro je očekivano najbolje startovao jer je njegov Clio definitivno najbrži auto na pravcima. Ipak uspeo sam da ga preteknem veoma brzo na S-ovima, delu staze koji njemu ne odgovara, i zatim odvezem idealna tri kruga i steknem solidnu prednost koju konkurencija nije mogla anulirati. Napominjem da su na Grobniku veoma važna ta prva 3-4 kruga dok se "ima guma". Koliki je to problem videli ste na kraju trke u klasi SP jer su neki vozači bukvalno na žicama dovezli automobile do cilja. U globalu sam zadovoljan svojim nastupom i onim što sam prikazao. Nadam se da ću u tom stilu privesti sezonu KUP-a kraju."


U Grupi 3, klasi ST, H i F Vesnić nakon tri od četiri trke u kalendaru vodi sa 75 bodova, drugoplasirani je Kastratović sa 44 dok treće mesto zauzima Crnogorac Danko Bakrač sa 30. Sledeća trka u kalendaru KUP-a je Banja Luka 4. septembra.

 Ime i prezime
Komentar