BRZE VESTI:

VESNIĆ NASTUPA NA TRCI U KRUŠEVCU

27.06.2014

 

Pauzu u nastupima na evropskoj sceni Milovan Mikica Vesnić popuniće nastupom na brdskoj trci Kruševac 2014 koja se po prvi put ove godine vozi pored nacionalnog i u okviru Šampionata centralne Evrope na brdskim stazama. Krajem jula, tačnije u terminu 26-27.07., Vesnić će zajedno sa svojim timom biti gost ASK Sprintracing koji kao organizator iz godine u godinu ovo takmičenje podiže na viši nivo stvarajući brend na koji grad Kruševac može biti sa pravom ponosan.

 

„Na žalost većina ljubitelja automobilizma u Srbiji nije u mogućnosti da uživo prati nastupe naših automobilista na evropskoj sceni. Interesovanje za naše nastupe i da uživo vide vrhunske automobile je ogromno. Bilo je to tako očigledno i na Sajmu automobila u Beogradu ali i na poslednjoj prezentaciji u Novom Sadu kada smo izložili naš takmičarski BMW 320si WTCC.“ – izjavio je Vesnić – „To je osnovni razlog zašto smo se odlučili da nastupimo u Kruševcu. Podrška koju smo imali od navijača iz Srbije je ogromna i ovo je način da im se bar malo odužimo i uživo prezentujemo kako „radi“ jedan automobil klase S2000 sa kojim nisu imali prilike često da se susreću. Uz pomoć naših sponzora, prvenstveno kompanije Dunlop i Opštine Čajetina u prilici smo da učestvujemo na trci koja će, verujemo, pobuditi veliko interesovanje. Sa druge strane želimo i da sa naše strane pružimo podršku ASK Sprintracing i porodici Zvekić koja u teškim uslovima za autosport u Srbiji pokušava da ovo takmičenje dovede u kalendare evropskih serija. Ovom prilikom bih pozvao još jedanput sve ljubitelje automobilizma da se okupimo i družimo u centru Srbije.“

 

Program brdske trke na Čokotinom brdu kraj Kruševca obuhvata dve trening vožnje u subotu 26. jula i dve trke u nedelju 27. jula na stazi dugoj nešto više od 3 kilometra. Pored velikog broja domaćih, organizator se nada učešću i nekoliko takmičara iz zemalja koje se nalaze u okviru centralno-evropske zone što obećava dobru zabavu za sve one koji se poslednjeg vikenda jula nađu pokraj staze u Kruševcu.