BRZE VESTI:

TREĆI DAN SVETSKOG ŠAMPIONATA U PUSTINJI OKO ABU DABIJA

08.04.2014

 

Treći dana Svetskog šampionata za motocikliste i vozače kvadova u pustinji oko Abu Dabija obeležila je deonica od 150 kilometara specijalnog brzinskog ispita po dinama. Gore dole, i tako gotovo do iznemoglosti manje spremnim vozačima zadavalo je dosta problema, jer kada jednom izgube ritam, nastaju problemi. Našem predstavniku Gaboru Sagmajsteru pomenute dine nisu zadavale problema, šta više, posle trećeg dana jedini vozač iz Srbije nalazi se na 16. mestu u plasmanu motociklista.

 

- Zadovoljan sam kako sam odradio treći dan, mada mogu reći da nije bilo ni malo lako. U jednom trenutku sam pomislio da će čitav brzinac biti po dinama, ali onda je usledila pauza za dolivanje goriva i lagano osveženje koje mi je i te kako prijalo. U nastavku sam bio još brži i mogu reći da lagano podižem ritam, što potkrepljuju i rezultati. Očekujem da i dva preostala dana odradim u svom maniru i mislim da mogu još koju pozicju „dole“ – rekao je Sagamjster.

U generalnom plasmanu kod motociklista Sem Sandrlend i Mark Koma fabrički vozači KTM se smenjuju u vođstvu i praktično su jasno stavili do znanja konkurenciji, da će po svemu sudeći šef tiam odlučiti ko će na kraju podići pobendički pehar u Abu Dabiju.

 

- Etapa je bila odlična, uspeo sam da stignem Marka posle 80 kilometara i posle dolivanja goriva prešao u vođstvo. Posle tog smo se malo opustili što su vozači iz fabričkog tima Honde iskoristili i uspeli da nas prestignu, ali to ne menja stvar u generalnom plasmanu. Ruka me još uvek malo boli, ali videćemo kako će biti do kraja – rekao je Sem Sanderlend.

Miran Stanovnik i trećeg dana bio je na visni zadatka i nije se dao iznenaditi ni jednog trenutka.

 

- Bilo je dosta zahtevno i naročito na dinama, kada sam morao da držim ritam, jer u suprotnom ništa ne valja. Uspeo sam čak jednom i da padnem, ali na sreću bez posledica. Samo ko ne vozi na maksimumu nema mogućnost ni da padne. Na trenutke sam morao da obratim pažnju i na konkurenciju, jer su im zakrvavljene oči jasno govorile da imaju nameru da me prestignu, gotovo po svaku cenu. Nisam se dao iznenaditi i zadržao sam šesto mesto – reako je Stanovnik.

 

Kod automobilista Rus Vladimir Vasiljev zadržao je vodeću poziciju i najavio osvajanje prvog mesta. Za pretposlednji dan organizator je predvideo specijalni ispit u dužini od 240 kilometara, gde gotovo svi učesnici očekuju da će biti manje dina.

 

Plumrace.com