BRZE VESTI:

Tošić i Valvoline zajedno u sezoni 2013

26.03.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

U vreme kada sponzori nalaze malo interesa za ulaganje u auto sport fantastično zvuči vest da se jedna velika i uspešna kompanija ponovo vraća na naše staze. Tošić Racing i Valtec, zastupnik Valvoline brenda za Srbiju, u subotu će na Sajmu automobila u Beogradu svečano potpisati ugovor i najaviti saradnju koja će, nadamo se, trajati dugo godina. 

 

 

U izjavi za GonzaRacing portal, Aleksandar Tošić prvi čovek budućeg Tošić Valvoline Racing Teama, najavljuje veoma ambiciozne planove za predstojeću trkačku godinu – „Nakon dugih pregovora sa zadovoljstvom mogu da najavim buduću saradnju kompanije Valtec-Valvoline-a i ASK Tošić Racing. Na moju inicijativu i naravno podršku sponzora napravićemo ozbiljan trkački tim sa četiri vozača koji će se takmičiti na kružnim stazama. Pored mene, u ekipi su i Branko Ćopić (VW Polo 1400N), Branislav Cvetić (Yugo mali N) i Zlatko Dobrota (Yugo mali N). Ja i dalje nastupam u Hondi Civic Type-R SuperProduction i plan je da zajedno sa Ćopićem nastupim na svim kružnim trkama regionalnog KUP-a Bezbednost na putevima i šampionatu SAKSS-a. Sa druge strane takmičari u klasi jugo najverovatnije će voziti samo na domaćim stazama, u prevodu u SAKSS-u.“

 

 

Veoma je zanimljiv i dugoročni plan tima koji podrazumeva izlazak na internacionalnu scenu. Podsetićemo Vas da je Tošić 2011-te osvojio prvo mesto, a godinu dana kasnije drugo u klasi SuperProduction Evropskog Kupa Turing Automobila (ETCC) – „Kako je Valvoline sponzor WTCC-a i ETCC-a naš cilj je da se ponovo nađemo na ovom takmičenju ali u automobilu specifikacije S2000. Pregovori sa centralom u Holandiji su u toku. Pokušaćemo da se eventualno pojavimo kao tim sa dva takmičara. Time pored mene za internacionalne nastupe otvaramo mesto za još jednog u timu a preduslov za eventualno drugog vozača su naravno rezultati i međunarodno iskustvo na kružnim trkama.“ – najavio je ambiciozne planove Aleksandar Tošić.

 

 

Na Sajmu automobila već je izložena Tošketova Honda u novim bojama i biće to pravo mesto da se nova saradnja i ozvaniči – „Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo već u narednog godini otići korak dalje. U nameri da se što bolje odužim sponzorima Honda će biti do početka sezone u top formi i spremna za sve okršaje sa brojnom konkurencijom u klasi SuperProduction. Naravno da očekujem vrhunske rezultate. I moje kolege i ja daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje kompanije Valvoline.“ Na kraju upućujemo poziv svim ljubiteljima automobilizma da posete štand Valvoline-a na Sajmu automobila i izbliza pogledaju takmičarski automobil ali i da se upoznaju sa dobitnikom priznanja Zlatna Kaciga iz sezone 2012.