BRZE VESTI:

SAS – I Drag kao nova disciplina

12.04.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Nakon Auto-Slaloma Srpski Auto Savez nastavlja sa uvođenjem novih disciplina auto-sporta pod svoje okrilje. Drag ili trke ubrzanja na 402 metra od sezone 2013 biće zvanična disciplina koja će se, za sada, bodovati kao KUP Srbije. Kalendar i pravilnici će prema najavama iz SAS-a biti objavljeni uskoro. O detaljima za GonzaRacing govori generalni sekretar SAS-a, Dejan Stojić.

 

„Dobili smo nekoliko mailova od ljudi koji se aktivno bave Drag trkama sa pitanjem da li možemo da im izdamo licence za takmičenje koja bi vozili u zemljama regiona. Kako su Drag trke disciplina u okviru nacionalnih saveza , kao što je slucaj u Hrvatsko i BiH, tako smo i mi odlučili da im izađemo u susret i otvorimo novu disciplinu pri SAS-u. Ideja je da ove godine Drag racing bude KUP takmičenje kao i auto slalom dok ne vidimo da li će da zaživi kao disciplina. Kontaktirali smo čoveka koji je bio pionir ove discipline auto sporta u Srbiji kako bi nam pomogao oko svih detalja. Njegovo ime je Nebojša Broz i svima je dobro poznat i kao takmičar ali i kao organizato. To je čovek koji ima dobre kontakte sa velikim brojem inostranih i domaćih takmičara. Ideja Srpskog Automobilskog Saveza je da u ovoj godini napravi makar jedno takmičenje u Srbiji. O detaljima vremenu i mestu ćemo Vas naknadno obavestiti.“ – izjavio je Dejan Stojić. U pitanju su veoma posećene manifestacije koje pored trka jedan na jedan u atraktivnim automobilima gledaocima u paketu nude kompletan tuning-styling doživljaj.

 

 

Što se kalendara auto-slaloma tiče iz Užice Rally Teama, kao nosioca ovog projekta u okviru SAS-a, još uvek nemamo konkretne potvrde gde i kada bi se prvo takmičenje moglo održati čime bi disciplina i formalno zaživela.