BRZE VESTI:

ŠAMPIONAT SRBIJE NA KRUGU SE NASTAVLJA U BANJA LUCI

25.07.2011

 

Šampionat Srbije na kružnim stazama nastavlja se za vikend 04. i 05 Juna 2011 na stazi Zalužani pokraj Banja Luke. Već sada je izvesno da će se u Zalužanima pojaviti manji broj takmičara iz Srbije u odnosu na prvu trku voženu u Kragujevcu. Razlozi su od nedostatka finansija, preko nedostatka slik guma koje stižu tek nedelju dana nakon ove trke, preko nedostatka kišnih guma ( za vikend je najavljena mogućnost padavina u Banja Luci.

 

U klasi mali N, realno je očekivati da će favoriti biti Zlatko Dobrota koji je već pobeđivao na ovoj stazi a i osokoljen je pobedom u Kragujevcu, Stefan Janković koji je 2007 godine imao najbrže vreme na treningu, ali svakako i iskusni Todor Stamenković i ove sezone nadahnuti Bojan Milanović. Pored najačih favorita ne treba zaboraviti ni Nikolu Miljkovića koji zavidnu formu pokazuje na brdskim trkama gde trenutno vodi u šampionatu, ali moguće da će još neko iskoristiti šansu i uskočiti u borbu za vrh.

 

 

U klasi yuga hibrida veliki problem je nedostatak slik guma, tako da će vozači morati da voze sa polovnim i već istrošenim gumama. Tto će svakako učiniti da će biti ograničeni da pokažu šta sve znaju a naravno i njihova bezbednost će biti izložena većem riziku. Favoriti su svakako trojica sa pobedničkom postolja iz Kragujevca, Pavličević, Simunović i Vukosavljević. Ipak neće im biti lako jer će nakon prve propuštene trke na stazu izaći i Darko Simović, a realno je očekivati da će i Dušan Nastasijević, Aleksandar Pantelić i Darko Živković imati više sreće nego na premijernojh trci i da će se boriti za pehare.

 

U klasi 1400 Dejan Stojić realno gledano nema konkurenciju za prvo mesto, ali videćemo ko će se boriti za drugo. Prošle godine viđena je lepa vožnja Branka Ćuje Ćopića i Miloša Milivojevića, ali ne treba zaboraviti ni Radmila Vojnovića, Milana Margetića, i Dejana Raševića koji je u Kragujevcu razbio maler i završio jednu trku posle dugo dugo vremena. Nadamo se da će ga i u Banja Luci njegov automobil slušati.

 

 

U hobiju kao po običaju situacija maksimalno neizvesna, prognoze niko ne može da da, jel automobili ove klase skloni su kvarenju u svakom delu trke od prvog do predzadnjeg minuta.

 

U klasi SP, trebalo bi da bude zanimljivije nego na prvoj trci. Aleksandar Tošić Toške ako negde zna kako se ponaša njegov automobil, onda je to svakako na stazi Zalužani. Pred sezonu je izvezao kako sam kaže 150 krugova, tako da bi trebalo videti zanimljivu borbu izmedju njega i maleroznog Žarka Terzića koji je imao kvar na motoru svog pežoa na prvoj trci. Maleri su Žarka mučili i prošle godine u Banja Luci, ali nadamo se da će ga sada zaobići. Pored Tošketa i Žarka trio GM Racinga učiniće sve da napadne vrh, najviše šanse ima Mirko Milovanović kome izgleda odgovara njegov novi prevoz Ford Fokus, i Banja Luka je idelana prilika da on pokaže i dokaže da li može da se trka sa Tošketom i Žarkom. Svoju šansu tražiće svakako i mlađi od braće, Nemanja Milovanović kao i Rudolf Pešović.

 

U ST-u  Mikica Vesnić je bez prave konkurencije i on sa pravom može da očekuje pobedu, a koliku će razliku napraviti u odnosu na Timotića koji je preskočio prvu trku zbog poslovnih obaveza ostaje da se vidi. Biće interesantno videti i odnos ove dvojice takmičara sa dojučerašnjim klasićem Zoranom Kastratovićem koji će na trci nastupiti sa sa svojim čudom od renoa clia. Od kragujevačke trke popularni Kastro radio je na cliu, pokušavajući da reši mane koje je uočio, i da poboljša setap automobila, i svakako bi trebalo očekivati da ovaj mališan prepun snage sada bude konkurentniji nego na svom debiju.

 

Još par dana ostaje nam da se strpimo, pa da ponovo u Banja Luci uživamo u majstorijama naših najboljih automobilista.

 Ime i prezime
Komentar