BRZE VESTI:

SAKSS - Početak sezone pre plana

17.04.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Nešto ranije nego što je prvobitno planirano započeće sezona brdskih trka u organizaciji SAKSS-a. Prema nedavno potpisanom sporazumom sa crnogorskim CGSAMSK-om o razmeni takmičenja brdska trka na Glavi Zete koja se vozi u terminu 04-05. maj biće prva od čak devet planiranih brdskih trka u sezoni 2013. Za sve zaiteresovane takmičare iz Srbije obezbeđen je prevoz automobila, smeštaj i startnine. Crnogorski takmičari dobrodošli su u Srbiji samo sedam dana kasnije u Zaječaru.

 

 

Ovu informaciju potvrdio nam je i generalni sekretar SAKSS-a Goran Toroman – „Novac je uplaćen i tri šlepa su obezbeđena. U prevodu 27 mesta i nadamo se da će interesovanje takmičara biti adekvatno ponuđenim uslovima. Pored plaćene startnine svim učenicima je obezbeđen i smeštaj u formi polupansiona. Prema obećanju čelnika CGSAMSK-a isti broj takmičara iz Crne Gore možemo očekivati na brdskoj trci Vrška Čuka.“

 

Pometnju jedino i dalje stvara gotovo haotično stanje u crnogorskom autosportu i veoma izražena podela, kako između vozača tako i između funkcionera. Podsetićemo Vas da ovo nije prvi put da SAKSS i CGSAMSK započinju saradnju i da su naši takmičari protekle sezone već jednom nastupali u Crnoj Gori, takođe na Glavi Zete. Na kraju se ispostavilo da je to bila i jedna jedina trka od nekoliko najavljenih. Kako će ovoga puta teći saradnja i koliko CGAMSK zapravo ima aktivnih takmičara ostaje da vidimo.