BRZE VESTI:

SAKSS dodelio priznanja najuspešnijima

31.01.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Ako se vratimo nekoliko meseci u nazad, i prisetimo se svih dešavanja u prvoj polovini 2012-te, iskreno govoreći ni na kraj pameti nam nije bilo da će SAKSS i približno ovako dostojanstveno i glamurozno okončati sezonu podele. Prvo one  „globalne“, na dva saveza, a zatim i unutrašnje. Diskoteka Volpe u Kragujevcu bila je prepuna vozača, novinara, zvanica i prijatelja sporta a SAKSS je iza sebe ostavio tu mučnu 2012-tu i u dobrom raspoloženju i sa optimizmom ušao u novu sezonu.

 

 

Planova ima dosta istakla su dva ključna čoveka saveza, predsednik Dejan Čolović i sekretar Goran Toroman, ali ovo je pre svega bilo veče Šampiona pa se „rukovodeći kadar“ nije previše zadržavao na bini. Na istoj su zadim prodefilovali Šampioni po klasama u disciplinama karting, brdo i krug (rezultate iz 2012 pogledajte klikom na ( L I N K ). Najveće priznanje, Dijamantsku Kacigu, dobio je Dragan Simić dok one Zlatne kući iz Kragujevca nose Aleksandar Tošić i Miloš Brkić. Jedina zamerka se odnosi na nedolazak najavljenih zvanica iz vrha države i ministarstva sporta čime bi sama manifestacija dobila još više na značaju i sigurno bila primećenija od strane „velikih“ medija. Svečanost je uveličao i nagrade dodeljivao legendarni relista iz Crne Gore, Vesko Prlainović.

 

 

Uz posluženje druženje je trajalo sve do 22h a pored najbržih automobilista priznanja su dodeljenja i ljudima, organizacijama i kompanijama koje su pomogle razvoj sporta u protekloj takmičarskoj godini. Sa zadovoljstvom možemo da istaći da je među dobitnicima Vaš i naš portal GonzaRacing, uz emisiju ABS Show jedini medij među laureatima. Još jednom moramo istaći da od kada je sekretar SAKSS-a Goran Toroman sa samim savezom komunikacija je znatno poboljšana a informacije mnogo dostupnije. Nama je drago da je i pored ponekad oštrih tekstova i kritika na račun Saveza rukovodstvo istog ipak imalo sluha da nagradi entuzijazam i rad na polju promocije sporta koji svi volimo i koji je nezasluženo na marginama javnosti.

 

 

U neformalnom razgovoru sa takmičarima i pored loše finansijske situacije, koju pre svega svi ističu, čuli smo dosta priča i najava projekata za tekuću takmičarsku godinu ali o tome uskoro u danima pred nama. Na kraju možemo zaključiti da za razliku od prošle godine automobilisti SAKSS-a mogu biti zadovoljni završnom manifestacijom dodela priznanja. Nadajmo se da će Savez u istom tempu nastaviti i u sezoni pred nama koja već sada „preti“ novim izazovima i neće biti ništa lakša za „odraditi“ od predhodne. Prvo što od njih očekujemo u toku nekoliko narednih dana je objava kalendara trka i tačan broj raspisanih klasa za sezonu 2013.

 
Ime i prezime
Komentar