BRZE VESTI:

SAKSS će kažnjavati vozače za neodgovorne izjave!

22.01.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Odgovor na članak o problemima Miloša Prvanovića od Gorana Toromana smo kao i uvek dobili ekspresno. Sekretar SAKSS-a nije ništa manje revoltiran nego vozač koji se žali na propuste u radu saveza i najavljuje da će u budućnosti svi takmičari snositi odgovornost za sve neprimerene izjave a posebno one koje ruše ugled Saveza za koji nastupaju.

 

„Ono na šta ćemo odmah baciti akcenat je edukacija vozača da ne bi više dolazili u ovakve situacije. Štampaćemo prava i obaveze (sa akcentom na obaveze) takmičara jer očito imamo situaciju da većina onih koji voze ne poznaju dovoljno propise.“ – izjavio je povodom „slučaja“ Prvanović za GonzaRacing Toroman – „Za Prvanovića sam se lično angažovao, možda i van opsega mojih zaduženja. Istina da je došlo do propusta u radu sportske komisije koja nije na vreme izvršila neutralizaciju vremena na trci u Kraljevu i da je greškom Milošu dodeljen pehar za treće mesto. Nakon urađene neutralizacije komisija je došla do zaključka da je Prvanović za pobednikom kasnio tri kruga i da nije odvozio potrebnih 80% trke. Samim tim je izbrisan iz plasmana. Na tu odluku takmičar je mogao da se žali 30 minuta nakon što je ista donešena. Posle tog vremena iako je greška napravljena ja mogu jedino disciplinski da kaznim članove sportske komisije. Ispravke rezultata ne može biti.

 

Vremena je obrađivao BS Timing iz Beograda i istina da smo imali određenih  problema sa njima i njihovim radom. Iz istog razloga je nakon trke u Kragujevcu saradnja prekinuta. Ja sam tražio od Prvanovića da mi dostavi snimak trke u Kraljevu kako bih utvrdio da li je komisija donela pravilnu odluku i da li je nekim slučajem kroz cilj prošao u manjem zaostatku. Snimak nikada nisam dobio tako da je zapisnik koji sam dobio za mene relevantan i ispravan dokument. Za dešavanja i redosled sa pomenute trke u Kragujevcu kratko i jasno mogu da kažem da njegovi navodi nisu tačni!“ – objašnjava za naš portal sporne situacije sekretar Sportskog Auto i Karting Saveza Srbije.

 

Toroman je dalje u razgovoru najavio dostra strožiju politiku saveza u sezoni 2013 – „Takmičari moraju da shvate da kada se pojave na trci postaju javne ličnosti i tako moraju i da se ponašaju i izgledaju. Ako neko javno radi na rušenju SAKSS-a i u javnost iznosi neistine ili poluinformacije biće disciplinski kažnjen. Zluradi komentari tipa da postoje privilegovani vozači i timovi direktan je udar na ugled saveza i takvo ponašanje neće biti tolerisano. Konačni rezultati na zvaničnom portalu Saveza stoje već 2-3 meseca. Nije prigodno da se sada pred samo proglašenje ovako napada na regularnost Šampionata.“ – odlučan je Toroman i najavljuje da će istrajati u svojoj nameri. Sekretar je takođe najavio da će u sezoni 2013 jedan od primarnih ciljeva SAKSS-a biti i reorganizacija klasa i da se postigne da se svaka titula zasluži vožnjom.

 

I pored izjave Toromana ostaje činjenica da su greške ipak postojale, i u radu sportske komisije i u radu mernih službi. Kako i zbog čega je došlo da se tek sada „primeti“ da jedan takmičar nema plasmana i da isti o tome nema „blage veze“ sada na žalost i jedna i druga strana mogu samo pripisivati krivicu onom drugom. Izmene rezultata po svoj prilici neće bitiIme i prezime
Komentar