BRZE VESTI:

RALLY - I CVIJOVIĆ NAJAVLJUJE PROMENU KLASE + Video

06.09.2011

 

Užice Rally Team osnovan je sa velikim ambicijama. Nažalost, kriza je učinila svoje i deo planova je pao u vodu. Ipak mladi entuzijasti iz Užica se ne predaju a Aleksandar Cvijović kao perjanica ekipe za GonzaRacing portal otkriva svoje planove i priključuje se grupi vozača koji za sezonu 2012 najavljuju promenu klase ili nabavku novog automobila.

 

 

ASK Užice Rally Team osnovan je pred sezonu 2010. od strane vozača i velikih zaljubljenika u reli sport, kolege iz malog N-a Nenada Mirkovića, moje malenkosti i još  nekoliko drugara i ljubitelja. Prosto, dosta nas je bilo manje ili više aktivno u reliju i smatrali smo da je vreme da se oživi jedan klub u Užicu, koje ima veliku tradiciju u reli sportu i automobilizmu uopšte. Krenulo je dobro, imali smo u startu pristojan broj takmičara i automobila i na kraju prve sezone Klub ostvaruje solidno peto mesto u klupskom plasmanu uz drugo mesto na Serbia rally-ju. Kriza se, kao što znate, izuzetno oseća na reliju pa brojkom od 3 takmičara u ovoj, drugoj sezoni za Klub, ne možemo biti nezadovoljni iako je bilo reči o 5, pa čak i 6 automobila. I pored relativno malog broja posada Užice Rally Team je trenutno drugi u plasmanu Klubova i pokusaćemo da osvojimo šampionsku titulu na poslednjem reliju sezone u avgustu.  U igri je i prvo mesto u klasi 2 za mene. Oba cilja su teško izvodljiva ali dok god je matematički moguće nećemo odustati od borbe za najviša odličja." - upoznaje nas pobliže Cvijović sa URT-om i nastavlja sa osvrtom na dosadašnji tok sezone - "Što se sezone 2011. tiče, ona je logičan korak napred i za Klub i za mene kao takmičara ali ne mogu da budem u potpunosti zadovoljan, pre svega svojim plasmanom. Od početka sezone vučem jedan isti problem, nedostatak snage u motoru zbog nenaštelovane elektronike koji konačno rešavamo ovih dana. To me je uz pogrešan izbor guma na Beogradskom reliju, onemogućilo da se borim za prvo mesto. Na Serbia rally-ju pre izletanja sam bio iznenađujuće blizu, na nekih 2 desetinke po kilometru zaostatka za prvoplasiranim. Serbia reli kao reli je bio jako zanimljiv, sjajni brzinci na Divčibarama, dobra borba, par grešaka i kvarova, ali sve u svemu, lep dogadjaj."

 

 

Na kraju ono što sve najviše zanima, najavljena promena klase i automobila - "Posebno mi je žao što ću samo jedan reli voziti sa potpuno spremnim automobilom. U planu je prodaja Suzukija i prelazak u klasu N3, u automobil Renault Clio. Ako sve bude u redu ove zime, sledeće godine se trkam sa all-star postavom - Vladicom, Budom, Dikom, Jolovcem, Tošom... Trebalo bi da bude najzanimljivija klasa u poslednje vreme. Svakako, želeo bih ovom prilikom i da se zahvalim svima onima koji su pomogli Klub ove sezone jer ovo je ipak tehnički sport i bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. U prvom redu firma Copper-com iz Užica i Turistička organizacija Zlatibor, ali i mnogi drugi poput Toy Landa Užice i nezaobilaznog Vladice Rabrenovića kome kada su trke i trkači u pitanju ništa nije teško. Hteo bih i da istaknem i da se posebno zahvalim Auto servisu Nešec iz Čačka, gde pripremam svoj automobil. Od kada je Suzuki tamo, nisam imao nijedan ozbiljniji tehnički problem i procenat završavanja mi je 100%."

 

 Ime i prezime
Komentar