BRZE VESTI:

Prvanović – Tražim smenu odgovornih

22.01.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Prepiska između Miloša Prvanovića i Sportskog Auto i Karting Saveza se nastavlja. Takmičar koji smatra da je teško oštećen ne odustaje od javne prozivke i ukazivanja na greške u radu SAKSS-a i najavljuje da će se za ovaj slučaj čuti i šire preko najtiražnijih dnevnih novina i TV stanica sa nacionalnom frekvencijom.

 

„Odmah da se na početku razumemo. Nije meni cilj da dodjem do pehara već da istina o (ne)radu nesposobnih izađe iz podruma na svetlo dana.“ – izjavio je za GonzaRacing Prvanović – „Vidim da se provlači priča o sakupljanju pehara i slaboj konkurenciji u klasi. To nije problem nas vozača već Saveza koji je tu klasu raspisao a nije radio ni malo na popularizaciji iste. Još jednom ponavljam da nisam obavešten da sam izbačen iz plasmana i da samim tim nisam ni bio u mogućnosti da se pravovremeno žalim na odluku. Kada smo već kod broja odveženih krugova moram zapitati Savez koliko je krugova nakon izletanja u prvom krugu odvozio Miloš Milivojević na subotnjoj trci u Kraljevu kada je uvrsten u plasman kao cetvrtoplasirani?

 

Na ovakav potez i izlazak u javnost dodatno su me inspirisale informacije koje sam dobio iz Ministarstva za sport a u pitanju su mnogobrojne žalbe na rad SAKSS-a kao i neopravdano trošenje novčanih sredstava iz sezone 2012. Istina da je sam sekretar, Goran Toroman, pokušao da mi izađe u susret ali je i sam u svom obraćanju na Vašem portalu priznao da je postojao problem u radu sportske komisije u Kraljevu kao i problemi sa merenjem vremena na kružnim trkama u Kragujevcu i Kraljevu. Moje tvrdnje za poredak u klasi na trci u Kragujevcu kao i manipulacije sa vremenima mogu da potvrde Vojinović i Vukić i još mnogi prisutni dok je Toromanov argument jedino tvrdnja da to nije istina. Ako je istina da je sportska komisija napravila grešku postavljam pitanje da li je bilo ko od članova kažnjen ili se sve slomi na nama takmičarima koji ulažemo sopstvena sredstva u sport. Sve je to dovoljno da se sezona može proglasiti neregularnom ili bar da se sazove skupština Saveza i smene oni koji nemaju kapaciteta za rukovodeće funkcije.“ – ponovo je oštar u svojim kritikama predsednik novoosnovanog auto-moto karting kluba iz Zaječara koji nosi ime ovoga grada i za kraj poručuje – „Postoje i mnoge špekulacije o neregularnosti automobila u Šampionatu tako da od 2013 očekujte da ćemo mi kao klub „otvarati“ sve one za koje posumnjamo da nisu „čisti“.“Ime i prezime
Komentar