BRZE VESTI:

PREDRAG LAMBAŠA - INTERVJU

05.09.2011

 

Predraga Lambašu kontaktirali smo pred kružnu trku na stazi Grobnik, ali on je rekao da ne bi davao  u tom trenutku intervju, jer ima starijih i iskusnijih vozača koji pre njega treba da se obrate ljubiteljima auto sporta na našem sajtu. Ipak tada je dodao da će on dati intervju kad pobedi. To nam jeste delovalo pomalo čudno, ali kako god Predrag Lambaša ili Lambi kako ga zovu njegovi Kragujevčani se popeo na najviši stepenik podijuma nakon trke na stazi Grobnik i sad je došao red da ispuni obećanje i da sa našim sajtom napravi intervju?

 

Našli smo ga u dobrom raspoloženju i pitali za utiske nakon trke na Grobniku. Lambi još jednom čestitamo vam na pobedi. Da li ova pobeda zajedno sa drugim mestom iz Banja Luke, briše nezadovoljstvo sa prve trke kada ste zbog incidenta u toku trke i vi imali udes i završili sa teško oštećenim automobilom van staze?

 

Posle Kragujevca mi je bilo dosta teško jer se nekako nastavila prošla sezona koja je stalno bila u nekim pehovima i koju sam hteo što pre da zaboravim. Ova pobeda je došla u pravo vreme kao nagrada kako meni, tako i svima onima koji su mi mnogo pomogli, veroval i uložili mnogo truda u mene i u moje trkanje. Zato bih i iskoristio priliku da se svima zahvalim, a posebno bi izdvojio moj tim Davora, Vlaćka i Šišarku.

 

 

Ukratko nam prenesite utiske o stazi Grobnik i o toku trke?

 

Šta reći o Grobniku sem da je sve od ulazne kapije preko parka vozača pa do same staze nesto što treba videti i doživeti. Što se trke tiče, posle peha sa haubom koja mi je slomila šoferšajbnu na zagrevanju i treninga koje sam više izvozao upoznavajući stazu i razrađujući motor zauzeo sam 6 startnu poziciju. Na startu me je semafor malo iznenadio tako da sam do prve krivine stigao sedmi. Posle toga je sve krenulo ka vrhu i uz jednu krajnje fer borbu sam stigao do pobede koju ću uvek pamtiti.

 

Motor je vaš tjuner Miloš Petrović poneo u kutiji, i sklopio ga neposredno pred početak treninga. Kako ste zadovoljni radom motora i saradnjom sa tjunerom?

 

Miloš je na par dana pred trku rekao: "Ili sve novo ili ne idemo na trku!" .To sve novo je bio mač sa dve oštrice, potpuno nov trap sa nekim inovacijama u kojima su učestvovali Nune i Sale Miler. Motor skroz drugačiji od svih koje je do sada Miiloš radio. Cilj nam je bio napraviti motor koji prvenstveno može da izdrži kompletnu trku sa vrhunskim perfomansama. Mnogo smo rizikovali, ali se rizik isplatio i sa takvim autom koji je besprekorno ležao i išao odlično od početka do kraja trke nije bilo teško iskoristiti karte koje su se ovoga puta meni otvorile.

 

Miloš Petrović je nekoliko puta isticao da mu je želja da neki od njegovih vozača osvoji titulu u klasi hibrid u disciplini kružnih trka? Hoćete li mu vi pružiti to zadovoljstvo?

 

Mislim da niko pa tako ni ja ne počinje ni sezonu ni trku da bi bio drugi. Ako budem imao priliku sigurno ću mu ispuniti želju.

 

 

Kakva je situacija nakon pobede, javljaju li se sponzori da nagrade ovaj uspeh. Kako uspevate da obezbedite budžet za trke?

 

Ja već imam dosta prijatelja sponzora koji su mi i do sada mnogo pomogli i želim da im se puno zahvalim. A budžet jako teško obezbeđujem kao i većina vozača i da nije svih sponzora sigurno ne bih vozio.

 

Učesnik ste trke na Grobniku u kojoj je posle dugog niza godina šteta na automobilima bila minimalna nakon trke, da li vam se sviđa što su vozači znajući da ih posmatraju ozbiljne sudije poštovali pravila fer vožnje. Da li bi ste voleli da se ovakva praksa događa i na drugim stazama?

 

Svako bi to voleo, a po mom mišljenju od toga nas deli samo jedna rečenica pre svake trke koja mora i da se ispoštuje, a ona glasi  "Svaki incident će biti strogo kažnjavan."

 

Da li ste za to da dogodine klasa yuga hibrida bude otvorena za takmičare iz svih zemalja učesnika "Kupa za Bezbednost" i da li mislite da je ovaj Kup dobra stvar za oživljavanje auto sporta na ovim prostorima?

 

Što se tiče hibrida ja ću uvek bit uz većinsko mišljenje mojih "kolega". Kup je dobra stvar i moje je mišljenje da će već sledeće sezone biti dosta masovniji.

 

Ove godine nastupate za novoosnovani ASK Kragujevac, koji se dobro kotira i na tabeli klubova zahvaljujući i vašim bodovima. Kako ste zadovoljni radom kluba?

 

Drago mi je što je osnovan jedan tako ozbiljan auto klub u našem gradu i jako sam zadovoljan njegovim funkcionisanjem. Ovim putem im se zahvaljujem za svu pomoć i podršku  koju su mi pružili, a pokušaću da im se odužim uspesima i na narednim trkama.Ime i prezime
Komentar