BRZE VESTI:

Pravilan odabir guma za vaš automobil

20.08.2018

auto guma

 

Gume su konstantno u dodiru sa podlogom po kojoj se vozi. Vaša udobnost i bezbednosti zavise od njih. Dubina šare kod letnjih gumi je 1,6 milimetra dok je za zimske gume minimalna debljina šare 4 milimetra. U krajevima gde su zime blage, moguće je upotrebiti komibinaciju zimskih i letnjih gumi. Međtuim, zakonska regulativa u našoj zemlji nalaže to da leti moraju da se koriste letnja gume a zimi zimske gume.

 

Zašto je to bitno?


U zimskom periodu temperatura pada u odnosu na letnji period, gume postaju tvrđe, postaju krute i treba ih zameniti za zimske koje su mekše. Postavlja se dilema da li kupiti polovne gume?


Dilema ove vrste nije potrebna, uvek kupite nove auto gume za vaš automobil. Polovne ili stare gume mogu da budu krive ili istrošene zbog nepravilnog korišćenja. Bezbednost i sigurnost su najbitnije stavke, zato kupujte nove gume.


Svi proizvođači na gumi stavljaju šifru koja je standardna i sastoji se od četiri broja. Prva dva boja predstavljaju nedelju u godini kada je proizvedena guma, druga dva broja su godina proizvodnje. Godina proizvodnje gume je bitna ako kupujete polovni automobil.


Ako posedujete automobil koji ima pogon na sva četiri točka, onda sve četiri gume treba da budu istih dimenzija. Dimenzije same po sebi mogu da budu različite i na to obratite pažnju. Niskoprofilna auto guma u odnosu na gazeći sloj može da ima isti prečnik kao i visokoprofilna guma na neki uži prečnik. Stavite gumu pored gume, ako su visine iste onda je razlika u dimenzijama nebitna.


Prostor gde se skladište auto gume mora da bude bez puno svetosti i sa konstantnom temperaturom. Gume bez felni je dobro ređati jednu pored druge, ukoliko su gume na felnama možete ih stavljati jednu na drugu ako su propisno napumpane.

 

Zimske gume zimi - letnje gume leti


Kao što su letnje gume nebezbedne da se voze zimi po niskim temperaturama, snegu i letu tako su i zimske gume nebezbedne da se voze po usijanom vrelom asfaltu. Razlika između letnjih i izimskih guma nije samo u debljini šare, već i materijala od kod su napravljene. Letnje gume su napravljene od trvđe smeše koja je odlična za visoke temperature. Zimske gume se prave od mekše smeše, koja zadržava mekoću pri niskim temperaturama.


Kada tepmeratura raste, zimske gume ze brže troše jer su one napravljene od mekše smeše koja se pri visokoj tempteraturi znatno više troši i to posebno pri skretanju, kočenju ili naglom ubrzavanju. To dovodi do toga da će te ih brzo istrošiti i moraćete da kupite nove. Loše koče i ulazak u krivne nije bezbedan. Zimske gume generalno imaju veći otpor pirlikom kotrljanja, a kada leti postanu još mekše potrošnja goriva je veća.


Ukoliko nemate prostora gde da pravilno odložite svoje gume, to možete uraditi kod nekog od vulkanizera koji pružaju uslugu odlaganja gumi tokom perioda ne koršćenja. Vodite računa o ovim savetima jer vam oni mogu pomoći da sačuvate kvalitet i vek trajanja gumi na vašem automobilu. Bezbedna i sigurna vožnja uvek trebaju da budu vaš prioritet.