BRZE VESTI:

Polaganje za B kategoriju po novom zakonu

12.10.2018

Puno toga se promenilo od kada su polagale vaše mame i tate. Zakon se redovno menja i poboljšava, kako biste postali što bolji i iskusniji vozači. U ovom predstojećem tekstu pokušaćemo da odgovorimo na neka vaša pitanja. 

 

Koliko traje polaganje vozačkog ispita?


Polaganje vožnje danas traje mnogo duže nego ranije. Prema novom zakonu malo je pooštren odnos za dobijanje vozačke dozvole. Verovatno je tako i bolje kako bi se smanjile saobraćajne nespreće i kako ne biste ugrozili svoj život. Obuka za polaganje vozačkog ispita traje oko 6 meseci od čega oko 20 dana traje teorijska obuka, gde kandidat najviše po 3 sata dnevno može da prisustvuje, a časovi se održavaju i pre podne i posle podne. Prijava teorijskog ispita se prijavljuje 8 dana pre polaganja samog ispita. Položen teorijski ispit važi godinu dana.


Potom se obavlja lekarski pregled, može i u državnoj ili privatnoj ustanovi. Lekarsko uverenje da je kandidat sposoban za vožnju, ne sme da bude starije od 6 meseci za izdavanje vozačke dozvole. Ako je kandidat sposoban psihički i fizički, onda može da pohađa časove za polaganje vožnje. Praktična obuka obuhvata 40 časova, s tim što su prva dva časa na poligonu, a ostali su u saobraćaju. Takođe kandidat pre polaganja vožnje, mora da poseduje uverenje o završenom kursu prve pomoći, koji obuhvata i teorijski i praktični deo u trajanju od 8 časova. I na kraju sama vožnja se polaže prvo na poligonu, pa ako položite poligon, onda u saobraćaju.


Predviđeno vreme za poligon je 10 minuta, a za saobraćaj 25. I na kraju ukoliko uspešno položite, pokreće se procedura za izdavanje vozačke dozvole. Vama verovatno deluje da prirprema za polaganje vožnje traje u nedogled, ali nije tako. Budite skocentrisani u vožnji, pažljivo učite propise i sve će biti u redu.

 

 

Cena polaganja za B kategoriju 2018 godine

 

Svi mladi kada napune godine hrle da što pre polažu vožnju. Roditelji žele deci sve da obezbede, ali svakako im je veoma bitno koliko košta polaganje vožnje. U odnosu na pre par godina cena polaganja vožnje je povećana, ali isto je tako povećan i broj praktične i teorijske nastave. Teorijska obuka, Praktična obuka, polaganje testova, polaganje vožnje, sertifikat, ispis, ukupno iznosi oko 60000 dinara. Cifra nije nimalo mala, ali sigurno ćete dobiti stručnu obuku i ako se potrudite moći ćete da položite vožnju iz prvog puta. Takođe većina auto škola razume današnje potrebe, tako da je omogućeno plaćanje na rate.

 

Šta je auto škola online?


Kako biste učili online potrebno je naravno da imate internet i da je vaša auto škola član Privredne komore auto škola Srbije. Potom popunite pristupnicu i pošaljete na adresu PKAŠS. Kao odgovor na vaš E-mail dobićete lozinku i korisničko ime i detaljno upustvo za korišćenje programskog paketa. Veoma su velike prednosti, jer ćete moći da budete upućeni o evidenciji vozila, instruktora, ispitivača, predavača u školi.


Omogućeno vam je i učenje i priprema za terorijski ispit za polaganje vožnje. Moći ćete da pratite i finansijsko stanje kandidata. Olakšana je i komunikacija između škole, instruktora i kandidata. Elektronski možete da zakazujete svoje časove. Dostupna su i kompletna objašnjenja dokumenata, pravilnika i stalna podrška. Ime i prezime
Komentar