BRZE VESTI:

NOVO ORUŽJE WRR RALLY TEAM-A

17.10.2014

 

Kada čoveka pokreću ljubav i strast prema onome što radi granice niti prepreke bilo koje vrste prosto ne postoje. Sa druge strane kada neko osvoji četiri titule šampiona države, priznanje Zlatna kaciga AMSS-a, nastupi na takmičenjima koja se boduju za prvenstvo Evrope i sveta i u krajnjoj liniji uđe u neke zrele godine postavi se pitanje da li dođe do neke vrste zasićenja i da li je vreme da se „povuče ručna“. U slučaju Vladice Rabronovića, omiljenog lika reli sporta u srbiji ali i regionu, „ručna“ se povlači samo na stazi, u krivini, radi što atraktivnijeg prolaska na radost publike. Novi projekat prvog čoveka WRR Teama iz Čačka još jedan je dokaz za sve ove naše tvrdnje.

 

 

Karijeru reliste započeo je kao suvozač u popularnoj „fići“, nastavio je kratko se zadržavši u još jednom ponosu domaće auto industrije, jugu 55, da bi svoju pravu afirmaciju doživeo u Škodi Feliciji i automobilu koji mu je doneo najviše titula, Renault Cliu klase N3. Početkom ove godine Reno je otišao za Sloveniju a Rabrenović je po prvi put seo u Škodu Fabiju klase R2. Sticajem okolnosti reli u Sarajevu bio je debi za još jednu bitnu kariku ove priče, Dragana Mitrovića, koji se na svom prvom nastupu u ulozi suvozača okitio i prvom pobedom što je bilo dovoljno da se i sam „zarazi“ relijem. Novi tandem nije obeshrabrilo ni izletanje u 40m duboku jarugu prvog dana Srbija relija, naprotiv. Auto je već tokom noći osposobljen za nastavak takmičenja a posada je na kraju uknjižila drugo mesto u plasmanu za šampionat Srbije. Tada se rodio i novi „pakleni plan“ i dva uspešna biznismena koji žive i rade u Evropi (Švedska i Nemačka) odlučili su se za nabavku nove reli sprave, i to ne bilo kakve.

 

Beogradski reli koji se vozi 26. oktobra na Avali i Košutnjaku biće mesto premijere posade Rabrenović-Mitrović u kokpitu Renault Clia R3. Automobil u vlasništvo WRR Teama dolazi sa ozbiljnim pedigreom, kao šampion Slovenije, do juče u rukama velikog asa Aleksa Humara. Slovenac će uz podršku mehaničara WRR-a i IK Racinga biti zadužen i za održavanje automobila kao i pripremu za sezonu 2015 koja će prestavljati novi iskorak na evropsku scenu „novoosnovane“ reli posade. Od Humara, nakon upoznavanja sa novom "spravom", palicu glavnog i odgovornog za održavanje i podršku na takmičenjima preuzima kao i uvek do sada prvi mehaničar WRR Teama Nenad Savić Nešec koji će i dalje biti neizostavna karika cele ekipe, čovek koji je i do sada pravio čuda i mnogo puta od izgubljeno pravio na pobedu.

 

 

„Eto, kada se najmanje nadate u životu se dese neke bitne promene. Do saradnje između mene i Dragana došlo je gotovo slučajno a evo sada, samo nekoliko meseci kasnije, imamo velike planove i svoj novi automobil. Radosni smo kao mala deca kada dobiju novu igračku. Meni se ostvarila davnjašnja želja, da sednem za volan jednog rasnog R3 automobila. Bolji izbor od ovog nismo mogli napraviti. Beogradski reli, kao i reli Tešanj iskoristićemo da sakupimo što više takmičarskih kilometara, da se ja što bolje upoznam sa automobilom a Dragan dodatno usavrši u ulozi suvozača. Preko zime Clio će biti kompletno remontovan a naš plan u sezoni 2015 je Mitropa KUP i reliji u Sloveniji, Austriji, Češkoj ... „ – poručio je iz Slovenije Rabrenović neposredno nakon što je dogovor sklopljen.

 

Ljubitelji automobilizma u Srbiji sa radošću mogu da očekuju reli u Beogradu jer će biti u prilici da uživo vide jedan izuzetno brz i atraktivan automobil. Rabrenović i Mitrović bez sumnje daće sve od sebe da još jednom izmame što više aplauza od publike ali i uknjiže nove bodove koje će ih približiti tituli šampiona Srbije u reliju.Ime i prezime
Komentar