BRZE VESTI:

NAJAVA SERBIA RELIJA

17.09.2014

 

Danas je u Auto-moto savezu Srbije  u 11 h održana konferencija za medije povodom 47. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja, koje počinje u petak 19. septembra u 20 h, na Centralnom gradskom trgu u Užicu, ceremonijalnim startom, i  traje do  21. 09. u nedelju. Otvoreni šampionat organizuju AMSS i dva vodeća srpska kluba, beogradski "MM Power" i "Užice Rally Team". 

 

 "Srbija reli" boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije kao i šampionat BIH, iz koje nam na ovo takmičenje stiže čak 6 posada. Specijalni gost današnje konferencije i promoter trke, srpski as Dušan Borković, koji inače dostojno reprezentuje Srbiju u Svetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC)  pauzu u tom šampionatu iskoristiiće za aktivnosti na promociji 47. Srbija relija. On  će i zvanično otvoriti trku a prisutini će imati  priliku da Borkovića vide i u pravoj akciji.  “Voziću kao predvozač ispred svih takmičara, a u zavisnosti od podloge tek ću odlučiti koji automobil. Gledaću da ne vozim prviše brzo a da ipak bude atraktivno za publiku, da dobro odradim “posao” i prenesem stvarno stanje na putu posadama koje se trkaju  posle mene”, rekao je Dušan Borković.

 

Igor Marković iz “MM Power kluba “ je ispred orgnzatora izrazio zadovoljstvo odzivom 27 posada do sada, kao i činjenicom da  se 47. Srpski reli vratio pod okrilje AMSS. “Čeka nas  12 specijalnih ispita, u subotu šest na tri lokacije i u nedelju takođe 6 na istim lokacijama, samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa. Startni broj jedan poneće ukrajinac Oleg Saliuk a raduje me što će se kao učesnik pojaviti i dugogodišnji strani takmičar otvorenog srpskog relija, Krun Dončv iz Bugarske. Učestvovaće i aktuelni šampion Srbije Vladica Rabrenović kao i takmičar Todor Stamenković a u polsednji čas, stigla je i prijava Murata Bostandžija iz Turske, lidera tamošnjeg šampionta”, rekao je Marković. On je još preneo i apel direktora 47. Srbija relija, gospodina Ivana Jevtića, upućen publici, koju je direktor trke zamolio  da obavezno stoji u obeleženim izdvojenim zonama za publiku, na potpuno bezbednim  mestima.“Ponašanje i organizacija publike tokom trajanja specijalnih ispita, značajno doprinosi oceni stranih posmatrača i sportske komisije, koja nam ubuduće može doneti i znatno veći koeficijent bodovanja i samim tim veću posetu, kako posada i učesnika, tako ne samo domaće već i strane publike kao i turista”, rekao je još Igor Marković.

 

U ime AMSS, prisutnim predstavnicima medija, obratio se i Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretara. “Kao takmičar sam isključivo razmišljao o brzini a sada, kao organizator i pokrovitelj, najviše mi je stalo do bezbednosti. Ne bih voleo da pored ovako dobre organizacije dođe do bilo kakvih neželjenih situacija a nadam se i lepom vremenu. Sve stručne službe su uključene i dale su suglasnost, to su MUP Srbije, Ministarstvo  saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture a na terenu će dežurati ekipe hitne pomoći, vatrogasci kao i šlep službe AMSS. Istakao bih naročito, odličnu saradnju sa MUP Srbije, koja je partner organizatorima 47. Srbija relija”, na konferenciji je medijima danas rekao Dejn Stojić.

 

Konferenciji je prisustvovala i jedina srpska ženska posada koja će nastupiti na ovom takmičenju. Yovana Jovanović i Nataša Tunguz, razgovarale su sa novinarima o uspesima i planovima u  automobilskom sportu, kojim se za sada, u većini bave muškarci.

 

AMSS

 Ime i prezime
Komentar