BRZE VESTI:

MILOVAN VESNIĆ – VOŽNJA PO LEDU U SRED LETA

28.07.2014

 

Obećanje koje je Milovan Mikica Vesnić dao još na predstavljanju svog novog automobila i evropskog programa je ispunjeno. Ljubitelji automobilizma u Srbiji su nakon dve godine i uspešnih nastupa na najpoznatijim svetskim autodromima uživo mogli da vide na delu i da se druže sa višestrukim šampionom Srbije i još uvek autuelnim šampionom centralne Evrope. Iako se na kraju ispostavilo da izuzetno klizava staza u Kruševcu nikako ne „leži“ moćnom BMW-u 320 S2000 i automobilima sa pogonom na zadnje točkove tim je dao sve od sebe da publika maksimalno uživa.

 

 

U subotu, nakon prvog treninga, bio sam blago rečeno iznenađen. U svojoj 20 godina dugoj karijeri sam vozio sve discipline auto sporta ali ovako nešto nisam doživeo. Staza je toliko klizava da moj automobil sa gotovo 300ks i pogonom na zadnje točkove jednostavno nije mogao da prenese snagu na podlogu. Za laike dovoljno je reći da je osećaj kao da vozite po ledu u sred leta.“ – izjavio je Vesnić – „U čudu su se našli i moje kolege iz Crne Gore, Asanović i Aćimić, koji su nastupili u moćnim prototipovima. Trkački „slikovi“, pneumatici bez „šara“ jednostavno nisu „radili“ pa je moj tim primenio solomonsko rešenje. Nedeljne trke, verovali ili ne, vozili na kišnim pneumaticima na potpuno suvoj stazi što je uz dodatna podešavanja automobila ipak dalo rezultat. Nama trka naravno nije imala takmičarski značaj ali mi je žao što publika nije bila u mogućnosti da u potpunosti uživa u mogućnostima BMW-a. Na kraju vidim da ipak nisu otišli nezadovoljni kućama.  Uvek je lepo nastupiti pred domaćom publikom i družiti se sa navijačima i naravno sa kolegama koji nastupaju u domaćem šampionatu.“ – poručio je Vesnić nakon završetka trke u Kruševcu.

 

 

Pred timom je sada težak zadatak da pokuša da zatvori budžet za nastavak sezone u okviru evropskog kupa turing automobila ETCC te nakon zbog finansija propuštene trke u Belgiji sezonu ipak privede kraju u Italiji na stazi Pergusa na Siciliji.a


Dubravko Čikor
28.07.2014 18:29
To se nama događalo na starom Buzetu i upailo je trku smo vozili Pulić i ja na tvrdim slikovima za Grobnik i auto je slušalo.

Ime i prezime
Komentar