BRZE VESTI:

MILOVAN VESNIĆ PREDSTAVIO BMW 320si S2000

02.11.2013

 

Nacionalna vozačka akademija i SAT Medija Group ove subote bili su domaćini prezentacije novog automobila ASK Sport Auto Vesnić i Milovana Mikice Vesnića. BMW 320si S2000 koji je pripremio BMW Motorsport UK Team, bivše vlasništvo četvorostrukog prvaka sveta Andy-a Priaulx-a, sada je u Srbiji a popularni automobilista iz Užica priliku je iskoristio i da najavi ambiciozni projekat za sezonu 2014. Nakon osvajanja titule Šampiona centralne Evrope Milovan Mikica Vesnić sa svojim timom kreće ka evropskom vrhu, seriji European Touring Car Cup, FIA ETCC.

 

 

Pored Vesnića novinarima su se obratili i gospoda Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina, predstavnik kompanije Goodyear-Dunlop za Srbiju Brana Brkić i direktor rafinerije ulja Modriča Pero Dugić. Ono što je najbitnije svi su unapred potvrdili nastavak saradnje i pomoć srpskom automobilisti u sezoni 2014, podršku tako neophodnu u ostvarenju vrhunskih rezultata na  evropskoj sceni. Kako je istakao Predrag Peđa Milinković, ugledni sportski novinar RTS-a, raduje veliko interesovanje domaćih medija i budi nadu da će automobilizam u Srbiji ponovo zauzeti zasluženo vikoko mesto na lestvici popularnih sportova.

 

 

 

Sam Vesnić priliku je iskoristio pre svega da se zahvali ljudima koji su mu pomogli da u sezoni 2013 dođe do evropske titule na kružnim stazama, prve u  dugoj istoriji srpskog automobilizma - "Hvala svim sponzorima, prvenstveno gospodinu Milanu Stamatoviću predsedniku opštine Čajetina bez koga bi protekla takmičarska godina bila mnogo napornija i verujem ne tako uspešna. Ja sam od ljudi koji ne trči pred rudu i evo tek sada kada smo automobil dovezli u Srbiju mogu da vam predstavim i potvrdim svoje planove za sezonu 2014 iako su se isti kovali tokom cele ove godine. Pokušaćemo da uz pomoć prijatelja kao mali tim odvozimo sve trke ETCC serije i verujem da ćemo u tome uspeti. Pred nama je duga zima koju ćemo iskoristiti da se što bolje sa tehničke strane upoznamo sa novim automobilom da bi već sa prvim suncem u proleće započeli seriju testova. Za početak naš izbor je upravo NAVAK kao prva i jedina prava profesionalna pista i poligon u Srbiji. Nakon toga vozićemo se širom Evrope na stazama na kojima se i održavaju takmičenja ETCC-a. Podršku ćemo imati i od strane nemačkih inženjera BMW Motorsporta koji će nas upoznati sa svim tajnama BMW-a S2000. Bio bih zadovoljan da u prvoj sezoni osvojim jedno od prva tri mesta u generalnom plasmanu šampionata da bih već 2015-te krenuo na sam vrh." – istakao je Vesnić.

 


RADOVAN VITEZOVIC
03.11.2013 12:41
SVE CESTITKE MIKICI NADAM SE DA CE PONOVITI USPEHE OD RANIE. SA NOVIM AUTOM U NOVE POBEDE CESTITAM.
škoda mafija
03.11.2013 16:40
Brzi,ti si jedan jedini,i ne budi više skroman,pošto svi znamo da odmah napadas prvo mesto.SAMO NAPRED I PUN GAS!
Goran 42
03.11.2013 17:50
Jako se radujem narednoj sezoni i zelim uspješnu sezonu velikom majstoru volana.
Korlo
03.11.2013 21:37
Lauda i jugo 1.3 nema ništa jace .P :P :P :P :P
dejan sekulic
07.03.2014 01:43
bolje da je mikica vozio sevroleta mjesto borkovica

Ime i prezime
Komentar