BRZE VESTI:

MILOVAN MIKICA VESNIĆ NA KORAK DO TRONA + Video

24.08.2013

 

Zvanični trening je najavio trijumfalni završetak prve trke ali tmurno nebo nad Slovakijaringom i kiša koja je padala desetak minuta pred početak takmičenja zabrinula je ne samo tabor ASK Sport Auto Vesnić već i svih 45 vozača kojih se našlo na startu. Srećom kiša je stala ali polu-mokra staza je obećavala problem za vozače i dobru zabavu za publiku. Na kraju najviše zabave je bilo na delu tibina gde su se nalazili navijači srpskog automobiliste koji se sedmim uzastopnim trijumfom našao na korak do osvajanja možda i najvažnije titule u karijeri.

 

 

Već u drugom krugu zvaničnih kvalifikacija Vesnić postiže vreme 2:14.788 zatim odlazi u boks po nove pneumatike ali previše automobila na stazi verovali ili ne nije pružilo Vesniću priliku niti za jedan brzi krug. Ipak i to je bilo dovoljno za novu pol poziciju. Iza Srbina plasirali su se njegovi najveći konkurenti ove sezone, Fried (Lotus) sa zaostatkom od 2.5sec i Mađar Csaba (Alfa) sa nešto više od tri sekunde minusa.

 

Plan o startu trke danas je ponovo promenjen pa je leteći ponovo preimenovan u start iz mesta. Ni to nije omelo Vesnića da silovito krene napred i povede trku. Čeh Marek Fried odmah se dao u poteru jer nije imao šta da izgubi. U tom žaru borbe iz krivine u krivinu pravio je sve više grešaka da bi se već u trećem krugu našao u šljunku kraj staze i san o odbrani titule za mladog automobilistu se pretvorio u noćnu moru. Vesniću je ostalo da se do kraja trke bori jedino sa zaostalim vozačima i pazi da što bezbednije izbegne njihove međusobne duele. Na kraju desetog kruga Opel Vectra STW prolazi kroz cilj ispred Mađara Gaspara Csaba (Alfa 156 S2000) i Slovaka Miroslava Hornaka (Skoda Felicia).

 

 

Na tabeli Šampionata Centralne Evrope Vesnić je i dalje ubedljivo prvi sa 162.5 boda ispred Čeha Mandelika (Lotus) koji je sakupio 90 (prvu trku u Slovačkoj je završio kao četvrtoplasirani) i zemljaka i timskog kolege Mareka 83. Sutrašnja trka može odlučiti ko će postati najbrži vozač Centralne Evrope za sezonu 2013.

 

"Kiša je unela malu pometnju a sama staza je obilovala vlažnim mestima, a posebno je kritično bilo na kočenju pred šikanu. Ja sam vozio oprezno i rezervisano što se ne može reći i za Čeha. Pratio sam šta radi Fried iza mene i video da je na nekoliko mesta jedva izvukao živu glavu pokušavajući da drži moj ritam. Nije imao šta da izgubi i taktika se svela na sve ili ništa. Na žalost po njega brzo je završio trku. Nama sada preostaje da sutra odradimo dobro prvo trening a zatim i trku. Još nije vreme za slavlje, trke se voze do poslednjeg metra." - poručio je Vesnić navijačima u Srbiji.

 

 


lazapuma
24.08.2013 19:40
lepo je videti naseg coveka kako pobedjuje u evropi..:)

Ime i prezime
Komentar