BRZE VESTI:

Malerozan vikend u Slovačkoj za Borkovića

29.04.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Srpski automobilsta Dušan Borković nije imao sreće na drugom vikendu takmičenja ETCC u Slovačkoj. Već  na početku prve trke Borkovićev automobil je dva puta udaren o on je morao da odustane. Borković srećom nije ozbiljnije povređen. Oštećenja automobila su ogromna i nije bilo mogućnosti da se osposobi za drugu trku. 

 

 

Na zagrevanju pre trke sve je odlično funkcionisalo. Auto je napokon bio dobro naštelovan i Duca se u njemu osećao fenomenalno. Započeo je trku sa krugom za zagrevanje i u prvom krugu prve trke je došlo do velikog sudara u kome je bilo umešano 6 automobila. Borković je hvatao zalet i počeo da obilazi jednog po jednog rivala. U momentu kada je hteo da se izvuče iz gužve udaren je sa prednje leve strane brzinom od preko 120km/h. Od 6 automobila koji su učestvovali u incidentu Borkovićev je pretrpeo najveća oštećenja.

 

Naš šampion je u prilikom sudara ugruvan, ali osim lakše povrede nosa srećom nije imao ozbiljnijih povreda.

 

„Bez obzira na težinu sudara srećom nisam ozbiljnije povređen. Veoma mi je žao što se sve ovako završilo, jer smo lepo skockali automobil i ja sam se odlično osećao. Sjajno sam krenuo i verujem da bih se danas popeo na podijum da me nisu udarili. Šta je tu je, nema vremena za kukanje. Idemo dalje.“ – izjavio je aktuelni šampion Evrope na brdskim stazama Dušan Borković.

 

 

Španski inžinjeri koji su deo NIS Petrol Racing Teama su bili zadovoljni Borkovićevim početkom trke bez obzira na sudar za koji nije odgovoran. „Borković je hrabro krenuo i preticao rivale kao niko drugi u ovom takmičenju, ali je nažalost morao da odustane. Sve više verujemo da će Borković postizati sjajne rezultate u ETCC-u“ – smatraju španski stručnjaci.

 

Sudar u Slovačkoj dovodi u pitanje dalje nastupe Borkovića u ETCCS sezoni, s obzirom na velika oštećenja automobila i neplanirane ogromne materijalne izdatke. Аutomobil će specijalnim kamionom biti transportovan u Španiju gde će stručnjaci pokušati da ga poprave i pripreme za naredne trke. Odlučeno je da u Barselonu otputuje i Borković kako bi ukoliko sve bude dobro testirao vozilo pred narednu trku u Austriji.

 

Sledeće takmičenje ETCC sezone na programu je 19. maja u Austriji (Salcburgring)