BRZE VESTI:

Loš početak za Borkovića

16.03.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Zvanični dvodnevni testovi na stazi Monza, gde će se za sedam dana održati prva trka ovogodišnjeg FIA European Touring Car Cup-a, na žalost nisu se dobro završili po aktuelnog Šampiona Evrope na brdu. Prema izjavi na svojoj FB stranici Dušana Borkovića je izdao potpuno nov motor Seat Leona S2000. Peh se desio na samom početku testova tako da naš predstavnik nije uspeo bolje da se upozna ni sa stazom ni sa automobilom.

 

Uzrok kao i posledice i težina kvara nisu nam poznate ali u svakom slučaju ni malo dobar početak kampanje posebno ako se uzme u obzir da se na prvu trku u Italiji prijavilo rekordnih 17 vozača u klasi S2000 od kojih većina ima mnogo više iskustva na evropskim stazama. Motor je vraćen „na sto“ a Borković će imati još jednu priliku da testira i to u petak u sat vremena dugom slobodnom treningu pred trku. Već sutradan ga očekuju borbe za startnu poziciju i dve trke u nedelju. Nadajmo se da je nakon ovog peha kraj loše sreće za Dušana i da će tehnika izdržati u trci koju svi sa nestrpljenjem očekujemo. Nezvanično saznajemo da će kompletnu sezonu ETCC-a gledaoci imati priliku da gledaju i na RTS-u što je veliki pomak u promociji automobilizma u Srbiji.

 

 

Od konkurenata ubedljivo najbolji na testovima bili su vozači u BMW-ovima a posebno, možda i favorit broj jedan, Čeh Petr Fulin koji je od drugoplasiranog Švajcarca Christijana Fishera bio brži za više od sekund i po.

 

Kompletnu listu prijava za trku u Monzi možete pogledati klikom na    LISTA PRIJAVA ETCC



Ime i prezime
Komentar