BRZE VESTI:

LIDER ŠAMPIONATA PUTUJE U BUZET

10.09.2013

 

Nakon brdskih trka na Avali i Kruševcu Nikola MIljković u Buzet putuje kao aktuelni lider otvorenog šampionata AMSS-a. Tako će i ove sezone jedan srpski automobilista biti deo najveće automobilske fešte u Hrvatskoj na kojoj će u ovoj sezoni nastupiti gotovo 200 automobilista iz cele Evrope. Time će Miljković popuniti pauzu nastalu otkazivanjem srpsko-crnogorskih trka u CEZ-u i dodatno poraditi na prikupljanju vrednih trkačkih kilometara na internacionalnoj sceni.

 

Na listi prijava, koju možete pogledati klikom na LINK, u Miljkovićevoj klasi se nalazi 12 automobilista pa Beograđaninu neće biti ni malo lako, posebno u borbi sa konkurencijom iz hrvatske koja ima prednost domaćeg terena. "Ekipa kreće u sredu uveče na put. Kako prvi put vozim stazu bilo bi dobro da se istrenira pošto ima 5 km i dosta je zahtevna. Auto je spreman i nadam se da ce sve raditi kako treba. Ova trka nam se ne boduje za šampionat centralne Evrope ali bilo bi šteta da ne odvozam pošto ima dosta publike i još se boduje za Šampionat Evrope. Na žalost samo ja idem iz naše drzave iako je bilo nagoveštaja za par takmičara. Nadam se da ću uspeti da se sam izborim i opravdam sav uloženi trud."

 

 

Nastup u Hrvatskoj najavljivao je i Nemanja Milovanović ali povreda koju vuče cele sezone sprečila ga je u toj nameri - "I pored toga što sam poslednju trku vozio  sa poveđenom rukom i ramenom imao sam ogromnu želju i spremaose za evropsko prvenstvo na Bizetu....ali ostaje samo zal za tom trkom,jer moje fizicko stanje mi ne dozvoljava da se pojavim na trci u Buzetu... Želeo sam to više nego bilo šta jer je tamo trka fenomenalna isto tako i organizacija a po najviše publika. Šta reći sem da moram da se odmaram jer su bolovi jaki i da probam da se što pre oporavim da bih mogao bar da nastupim na trci u Slatini. Ove godine je prioritet naš šampionat a Buzet ce morati dasaceka sledeću godinu" - poručio je Nemanja Milovanović.