BRZE VESTI:

LEGENDARNA TRKA PONOVO U BEOGRADU

01.10.2014

 

Pozivamo predstavnike medija i sve ljubitelje brze vožnje da u subotu i nedelju prisustvuju  legendarnoj kružnoj auto trci na Ušću. Auto-moto savez Srbije, Auto-moto savez osiguranje, Ministarstvo omladine i sporta kao i Skupština Grada Beograda su pokrovtelji trke a organizator Sportski auto-karting Savez Srbije. Ovo tradicionalno  takmičenje u auto-moto sportu, koje se održava nakon čitavih pet godina pauze, nosiće naziv kao nekada, „Velika nagrada Beograda 2014“!

 

Promoter auto trke je voditelj Ivan Ivanović, veliki zaljubljenik u automobilizam, koga će publika moći da vidi na delu na stazi kao takmičara.

 

Staza dugačka 2.310 metara na ušću Save i Dunava, dobila je sve neophodne dozvole za održavanje „Velike nagrade Beograda 2014“ i očekujemo oko sto vozača, koji će subotu u 12 časova posle verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta, što će svakako biti prva atrakcija za zaljubljenike ovog sporta. U nedelju, u 12 časova, počinje i zvanično kružna trka, dugačka 22 kruga po 2.310 metara, što iznosi više od 50 kilometara i bodovaće se za plasman Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije, kao i BiH.

 

Posetioci karte za ovaj veliki sportski događaj mogu kupiti na licu mesta, u biletarnicima na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 200 dinara, i uživati u bravurama četvorotočkaša kako u subotu na  treninzima tako u nedelju na takmičenjima, od 12 časova. 

 

Bezbednosni kriterijumi su se od poslednje kružne trke na Ušću koja je održana 2008. godine značajno promenili, „trkačke sprave“ ubrzale i organizacija je uvela značajne novine na polju bezbednosti, posebno na mestima koja su procenjena kao najkritičnija. Duž staze, biće  preduzete sve neophodne  mere za bezbednost staze, tako da je već ugrađeno i montirano preko 200 metara sigurnosnih ograda (bankina) kao zaštita od  posledica  i eventualne mogućnosti izletanja vozača sa staze. Zone za publiku su jasno označene a svako kretanje i boravak van sigurnosnih pomatračkih zona strogo je zabranjeno i  regulisano redarima.

 

AMSSIme i prezime
Komentar