BRZE VESTI:

LALUŠIĆ I BRKIĆ NA CEZ SCENI

01.03.2015

 

Još samo malo strpljenja potrebno je da ulože mlađani automobilisti Mladen Lalušić i Uroš Brkić kako bi se sklopile sve kockice za ovosezonske učešće na trkama izdržljivosti koji će se bodovati za FIA Centralnoevropsku zonu(CEZ). Od mladih i ambicioznih, željnih dokazivanja i nadmetanja možda je najteže očekivati da se strpe, ali dok se sve finansijske rupe ne zakrpe, drugo im ništa ne preostaje.


Lalušić je prošle godine uveliko sticao iskustvu u Seat leon kupu u tandemu sa Dejom Bulatovićem iz Risna(Crna Gora), tako da mu istog ne manjka i sa nestrpljenjem čeka prvo takmičenje. Brkić je bio raspoloženiji za razgovor, tako da smo uspeli da saznamo malo više detalja.


- Na predlog Mladena Lalušića rešili smo da oformimo srpski tim i nedavno smo osnovali AK Lein Racing, sa kojim planiramo da ove godine predstavljamo našu zemlju na međunarodnoj sceni u najboljem svetlu. Vozićemo zajedno najmanje pet od sedam endjurans trka koje se boduju za FIA šampionat Centralnoevropske zone u automobilu reno klio RS IV cup – uvodne su reči Uroša Brkića.


Sistem trka izdržljivosti za CEZ je sledeći.
- Trka izdržljivosti traje sat vremena. Jedan od nas vozi prvih trideset minuta i ulazi u boks na reviziju automobila, zamenu guma i dolivanje goriva, a tada se i menjamo. Drugi vozač vozi preostalih trideset minuta i završava trku. Zadržavanje u boksu traje pet minuta. Pored toga na istim stazama vozićemo ja renoa u okviru klio kupa, a Mladen seat leon eurocup automobil u svojoj klasi – jasan je Brkić.

U narednim danima pošto je klub tek osnovnovan takmičare očekuje i prva testiranja na nekoj od staza kao i druge aktivnosti koje će uticati na dalji razvoj kluba, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavna.

Kalendar trka:
25.-26.04. Hungaroring
23.-24.05. RedBullRing
12.-14.06. Poznan
24.-26.07. Salzburgring
07.-09.08. Most
22.-23.08. Slovakiaring
19.-20.09. Brno

Reno clio RS IV CUP osnovni podaci:
Motor 1.6 turbo, 220 konja, 280 Nm
sa sekvencijalnim sestobrzinskim menjacem
1065 kg

Seat leon eurocuposnovni podaci:
Motor 2.0TSI, 330 konja, 410 Nm
sa DSG sestostepenim menjacm
1150 kg
 Ime i prezime
Komentar