BRZE VESTI:

Koje uslove za tehnički pregled moraju ispuniti xenon sijalice?

17.10.2019

Nekoliko poslednjih godina događaju se velike promene na polju zakona o saobraćaju i bezbednosti. Prethodne decenije su pokazale da je statistika postajala sve gora kada su u pitanju saobraćajne nezgode, a posebno one sa smrtnim ishodima. Zbog toga, ali i činjenice da statistiku „pune“ uglavnom osobe koje su početnici u vožnji, promene su obuhvatile sve sfere, od samog postojanja i poslovanja auto škola, preko obuke vozača, pravila i načina kažnjavanja kada se pravila ne poštuju u saobraćaju, pa su se uz to promenila i pravila registracije motornih vozila, te samih tehničkih pregleda.

 

auto farovi


Kada govorimo baš o tehničkim pregledima, promene su uglavnom bile takve da su i kontrolori, ali i vozači, vlasnici vozila prilično razumeli sve i mogli da pretpostave šta je potrebno da promene kod svog motornog vozila pre tehničkog pregleda i registracije, ali postoji jedan deo koji još uvek buni mnoge, a to je osvetljenje kod automobila. Ono što je dobro poznato jeste da ukoliko je izvor osvetljenja halogena sijalica, onda na samom pregledu neće biti problema, međutim, kada na red dođu xenon svetla za auto, onda mnogi upadnu u zamku zbog koje se dešava da vozilo ne može da prođe tehnički pregled. Upravo o tom delu zakona i ispunjavanja uslova pri tehničkom pregledu govorimo u današnjem tekstu, zašto su xenon sijalice problematične, da li su uvek problematične i na koje načine svaki vlasnik motornog vozila sa ksenon svetlima može da pređe sve prepreke koje se pojave pri tehničkom pregledu.

 

Xenon sijalice


Ksenon svetla za auto nisu deo koji postoji oduvek, niti izvor svetlosti koji je prisutan od samog početka osvetljavanja automobila, već je nastao početkom 90-ih godina prošlog veka. Ali, na samo početku svog nastajanja i postojanja, xenon sijalice su osmišljene kako bi određenom modelu automobila dale luksuzan izgled, što je u stvari u tom trenutku predstavljalo prestiž i bogatstvo, kao i sam automobil koji je kao svoj neodvojivi deo dobio ksenon svetla. Nekoliko godina nakon toga, xenon sijalice su i dalje predstavljale način da se jednom vozilu da luksuzan, takozvani premium izgled, pa je ta opcija bila omogućena isključivo vozilima više klase. U novije vreme, xenon sijalice su ipak počele da se posmatraju i kao potreba, pa iz mnogo drugih razloga, o kojima će nešto kasnije biti reč, ugrđivane su u automobile i srednje, ne samo više klase, što je i dan danas slučaj.

 

Koje uslove xenon sijalice moraju da ispune?


Ukoliko imate ksenon svetla za auto, onda je vrlo moguće da ćete prilikom tehničkog pregleda naići na problem prolaska pregleda. Ono što je sigurno da problema neće biti, jeste kada su xenon sijalice fabrički postavljene kao izvor osvetljenja u vaše vozilo, ali ako se radi o naknadnoj ugradnji ovih svetala, onda dolazi do određenih prepreka.


Ukoliko uz ksenon svetla za auto postoje i prskalice za njih, onda je to znak da su one fabričke i ne postoji nikakav problem, ali ako to nije slučaj, onda vlasnik automobila mora da poseduje atest za ugrađene xenon sijalice kako bi se prošao tehnički pregled. Ovde se i javlja prvi problem, a to je nepostojanje insitucije ili mesta na kom se to dobija i izvršava, pa sam pregled ksenon svetala ostaje na nahođenje i mišljenje kontrolora koji radi tehnički pregled. Zapravo, ceo problem se javlja u momentu porekla ugrađenih xenon sijalica, jer je često ono nepoznato, a upravo poreklo upućuje na sam kvalitet sijalice, ali i kvalitet svetlosti koju ona baca. Deo zakona koji se tiče ksenon svetla za auto jasno govori da je potrebno da postoje uređaji za čišćenje farova uz njih, što fabričke imaju svakako, a pored toga, vozila M i N kategorije moraju posedovati i uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala , s tim što taj uređaj mora biti automatski ako vozilo ima oborena svetla sa gasnim izvorom svetlosti, to jest, ukoliko ima upravo xenon sijalice.


Sve ovo ume da deluje jako zbunjujuće, zbog čega svaki vlasnik motornog vozila sa ksenon svetlima mora da bude vrlo dobro informisan o ovom izvoru svetlosti, njegovom poreklu, kvalitetu, kao i samom načinu ugradnju, budući da postoje modeli automobile kod kojih ugradnja ksenon svetala ne da je samo prepreka pri tehničkom pregledu, već je i nedozvoljena. Pored svih ovih navedenih stavki koje se proveravaju kod ksenon svetla za auto, postoje i određene karakteristike koje se takođe posmatraju prilikom pregleda. Najbolje je da se pri kupovini dobro informišete kod prodavca koje su razlike između xenon sijalica. Naš savet je da sijalice kupujete kod proverenih prodavaca auto opreme kao što je Velteh, jer ozbiljni prodavci garantuju kvalitet.

 

Karakteristike farova


Postoje tri karakteristike farova koje se proveravaju tokom tehničkog pregleda vozila, a to su daljina, jačina, kao i usmerenost svetlosti. Ono što moraju da ispune jeste da kratka svetla osvetljavaju od 40 do 80 metara udaljenosti, dok duga svetla moraju osvetliti do 100 metara udaljenosti. Desni far, kako se uvek nalazi do ivice puta, mora da poseduje 1,5% veću jačinu od levog, što je objašnjeno činjenicom da se na taj način obezbeđuje veća sigurnost i bezbednost na putu svih učesnika u saobraćaju. Pored svih ovih pravila uz koja xenon sijalice mogu da prođu bez problema tehnički pregled, tu je i pravilo da se one ne smeju naći na većoj visini od branika ni u kakvom slučaju.


Kao što smo već na početku rekli, xenon sijalice jesu poželjne jer doprinose luksuznijem i lepšem izgledu motornog vozila, međutim, one imaju toliko drugih prednosti da ta nije nikako najvažnija. Nakon kratkog vremena njihovog postojanja, xenon sijalice su pokazale da su vrlo efikasne i funkcionalne. Iako višeg cenocnog ranga, one su izvor svetlosti koji zapravo štedi dugoročno. Njihov radni vek, ukoliko se računa na neke normalne okolnosti, iznosi oko 20 000 radnih sati, što je brojka koja je prilično neverovatna. Osim toga, xenon sijalice troše znantno manje struje za svoj rad u odnosu na halogena ili neka druga svetla, što je samo još jedna prednost koja čini da se mnogi odlučuju za njih. Xenon sijalice proizvode oko 3000 lumena, što je više nego duplo od halogenih, jer one proizvode oko 1400 lumena, što je opet razlika koja govori o tome da su odličan izbor za svaki automobil koji može da ih poseduje. Najpoznatiji tipovi xenon sijalica su svakako h1 i h7, tu su i h4, kao i druge, ali koji tip ksenon svetla je potreban za vaš automobil zavisi od samog automobila, modela koji je, te toga da li je ugradnja dozvoljena ili ne.