BRZE VESTI:

JUBILEJ RALLY CROATIA ZA PONOS

17.09.2013

 

Kada pogledate strtnu listu na kojoj se nalazi 98 posada sa tri kontinenta od čega čak 69 inostranih možemo samo da skinemo kapu i pozavidimo komšijama Hrvatima. Jubilarno 40-to izdanje Croatia Rally-a u organizaciji nacionalnog saveza HAKS, bar ovako na papiru prevazići će sve dosadašnje. Nama za utehu ostaje činjenica da će među učesnicima iz 19 zemalja biti i desetak iz Srbije. Prvi dan takmičenja u Poreču biće deo i Šampionata Srbije u reliju 2013, reli koji će odlučiti šampione za ovu godinu počev od generalnog plasmana pa redom u sve tri klase.

 

Ukupno 14 brzinskih ispita i 240 kilometara deliće takmičare do cilja i dok se vozači i njihovi suvozači budu borili za sekunde sama organizacija obećava dobru zabavu za gledaoce kako na stazi tako van nje tokom celog trajanja relija. Sam gradski ispit koji će otvoriti i zatvoriti reli u Poreču biće pravi magnet za posetioce. Prvi favorit relija je definitivno Čeh Jan Kopecky koji sa Škodom S2000 nastupa za fabrički tim iz Mlade Bolesave. Iako još nekoliko stranaca pretenduje na pobedu mi ipak palčeve držimo Juri Šebalju koji će takođe u Škodi Fabiji S2000 pokušati da stigne do pobede.

 

Od srpskih posada sa nestrpljenjem očekujemo nastavak dvoboja Rabrenović-Gajić, Aleksandar Dimitrijević juri novu pobedu u klasi 1400N/A, Jovana Jovanovic i Mile Cvjeticanin ce pokusati da ga sprece u tome dok će Tomo Nikitović i Petar Pejić odlučiti da li će titula u malom N-u put Užica ili Beograda. GonzaRacing portal fotografijom i tekstom za Vas naravno na licu mesta zahvaljujući Vladici Rabrenoviću i WRR Teamu.

 

40. Croatia Rally - LISTA PRIJAVA

40. Croatia Rally - ITINERERIme i prezime
Komentar