BRZE VESTI:

JOVANA I NATAŠA SPREMNE ZA RALLY CROATIA

15.09.2013

photo: Viktor Zhekov

 

Reli na Zlatiboru prvi je ove sezone koji nije završila posada Jovanović-Tunguz. Da je pravilnik sadržao i opciju superrally pravila devojke bi i pored kvara na automobilu ipak uzele nove bodove i bile za korak bliže osvajanju titule. Kako god, kratak "izlet" na domaće reli staze biće brzo zaboravljen jer ćemo Jovanu i Natašu već za par dana gledati u Hrvatskoj na Croatia Rally-u, njihovom četvrtom internacionalnom nastupu. Ali ni tu za njih neće biti kraj sezone 2013.

 

 

Kako se reli na Zlatiboru vozio u istom terminu kao takmičenje na Yalti devojke su morale da odbiju ljubazan poziv domaćina ali je VW Polo pokleknuo već na prvom brzinskom ispitu. Zamor materijala je neminoman jer je Jovana samo sedam dana ranije imala nastup na reliju Sliven u Bugarskoj - "Na Slivenu staze su bile zahtevne i duge i na nekim mestima klizave ali naša pozitivnost i podrška publike je učinila da uspešno zavrsimo. Iako nam je to tek treći reli u inostranstvu stekle smo utisak da smo dodatno napredovale. Sada nas očekuje Croatia rally gde ćemo moći da se takmičimo sa više automobila u našoj klasi. Drago nam je da uz MM Power i ostale posade iz Srbije učestvujemo na takvom velikom reliju. A za kraj sezone ostavljamo najslađe, povratak u Bugarsku na Stare Stolce koje nestrpljivo iščekujemo." Dobar rezultat u Hrvatskoj Jovani i Nataši može doneti i prvu šampionsku titulu. U kratkom osvrtu na Zlatibor Jovana kaže - "Imale smo veliku želju da odvozamo i taj reli ali nam je pukao prednji desni zglob. Kako pravilnik nije imao superrally pravilo nismo mogle da vozimo."

 

photo: Todor Kirchev

 

Jovana i Nataša, uz Vladicu Rabrenovića i Radmila Radivojevića za sada su jedine dve posade iz Srbije koje su najavile da će voziti oba takmičarska dana relija u Hrvatskoj. Glavni preduslov je naravno homologirana oprema i vozila po FIA standardima a naši vozači, pre svega zbog finansijske situacije, kilometrima su daleko od onoga što će stroga tehnička komisija u Hrvatskoj tražiti.

 Ime i prezime
Komentar