BRZE VESTI:

Itinerer Serbia Rally-a 2013

09.03.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Polako ali sigurno otkrivamo sve više detalja povodom Srbija relija za sezonu 2013. Na žalost, još uvek Vam ne možemo potvrditi tačan datum održavanja takmičenja iako u kalendaru SAS-a stoji termin 14-16 jun. Prema našim saznanjima datum se definitivno koriguje a u opciji su 19-21 jul ili 31. avgust – 02. septembar. Kako god, ovoga puta Vam predstavljamo predlog itinerera relija. Ako neznamo kada, bar da znamo gde se vozi.

 

Imena brzinskih ispita onima koji nisu iz užičkog kraja verovatno ne znače previše ali Vam možemo potvrditi da su veoma atraktivni i zahtevni a glavni „krivci“ za izbor su predstavnici Užice Rally Team-a. Posebnu poslasticu predstavlja superspecijal koji bi se nakon ceremonijalnog starta u Beogradu tačno u podne, održao u petak veče na centralnim užičkim ulicama. Smela ideja koja će nadam se imati i realizaciju. Smela iz razloga jer treba obezbediti i zatvoriti sam centar grada a sa druge strane broj posmatrača će se sigurno brojiti hiljadama. I ostatak relija se vozi samo u široj okolini Užica a izbor brzinaca predstavlja mešavinu nekih starih i potpuno novih na veoma atraktivnim lokacijama. Za subotu je predviđeno osam brzinskih ispita, četiri različita, Vrela (14.10km), Lokva (14.10km), Duboko (14km) i Volujac (13.90km). Isti broj brzinskih ispita takmičare očekuje i u nedelju, Sinjevac (13.90km), Ponikve (13km), Tripkova (7.90km) i Previja (14). Ukupno do cilja relisti moraju preći gotovo 360km od čega je 212 onih takmičarskih kilometara.

 

 

Uskoro očekujemo i mapu brzinskih ispita a probaćemo fotografijama i video zapisima da Vam dočaramo o kakvim se brzinskim ispitima radi. Podsećamo Vas da će se Serbia Rally pored domaćeg šampionata bodovati i za Šampionat Bugarske, KUP Evrope ali i novoosnovani KUP Balkana. Iz tog razloga organizatori relija i traže adekvatan novi termin koji se ne bi poklopio sa takmičenjima u okruženju i da bi time eventualno omogućili učešće većem broju stranih takmičara. Naravno uskoro više informacija samo na GonzaRacing portalu.