BRZE VESTI:

GRAD UŽICE ODAO PRIZNANJE VESNIĆU + Video

05.09.2013

 

U četvrtak 05. septembra u prostorijama gradske kuće gradonačelnik Užica Saša Milošević priredio je svečani prijem Milovanu Mikici Vesniću i celom ASK Sport Auto Vesnić odajući tako priznanje automobilisti koji je u grad na Đetinji, i Srbiju, doneo prvu titulu iz jedne evropske serije na kružnim stazama. Porodica Vesnić je nakon gotovo četrdeset godina bavljenja sportom postala pravi brend koji je proneo ime grada širom bivše Jugoslavije, regiona a sada i Evrope. Svi građani i sam gradonačelnik od sada sa ponosom mogu da istaknu da je šampion centralne Evrope, u koju spadaju Italija, Austrija, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i naravno Srbija, Milovan Mikica Vesnić iz Užica.

 

 

U prisustvu mnogobrojnih prestavnika medija gradonačelnik Milošević je Vesniću uručio prigodan poklon a zatim se i obratio - "Milovan Mikica Vesnić je pravi primer na koji treba da se ugleda omladina ne samo Užica već i Srbije. Drago mi je što i grad Užice stoji iza ove pobede i titule i obećavam da ćemo i u budućnosti podržavati Vesnića. Ponosni smo na našeg sugrađanina." Milovan Vesnić se zahvalio gradonačelniku i gradskoj upravi i poručio - "Bila je ovo naporna ali uspešna sezona. Prvi smo u Srbiju i Užice doneli jednu evropsku titulu sa kružnih staza. Za 37 godina koliko se porodica Vesnić bavi automobilizmom moj otac i ja smo osvojili 36, što nacionalnih, što evropskih šampionskih odličja kao i dve Dijamantske kacige. Tu se naravno nećemo zaustaviti. Uz podršku grada Užica i naravno sponzora planiramo da nastavimo ovaj niz." Novinare je naravno zanimalo i kakvi su dalji planovi Milovana Vesnića - "Biće ovo zanimljiva zima. Ovo je tehnički sport, veoma skup. Pokušaćemo da prodamo automobil a zatim zatvorimo finansijsku konstrukciju za neko od takmičenja na još višem nivou. Mnogo opcija je pred nama."

 

 

Grad Užice i porodica Vesnić toliko godina predstavljaju dobitnu kombinaciju da možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će se i u budućnosti uspešna saradnja nastaviti i da će i na novom takmičarskom automobilu i dalje stajati dobro poznata tablica sa natpisom - Užice.