BRZE VESTI:

FIA CEZ, SLOVAKIARING SVK - VESNIĆ I PEŠOVIĆ BRANE BOJE SRBIJE

23.08.2013

 

Iako se na listi prijava pred sutrašnju trku na Slovakiaringu našlo čak pet automobilista iz Srbije kao i što smo navikli u toku sezone na zvaničnjem takmičenju nastupiće samo njih dvojica, Milovan Vesnić i Rudi Pešović. Istini za volju Tošić Aleksandar je stigao na stazu, odvozio pola nezvaničnog treninga ali nakon nekoliko krugova kvar na pumpi za benzin Honde Civic SuperProduction poslao je Tošketa nazad za Beograd. Kastratović i Petošević se nisu pojavili u padoku Slovakiaringa.

 

 

Sa druge strane lider šampionata Centralne Evrope, srpski as Milovan Mikica Vesnić već na upoznavanju staze dao je zadatak konkurenciji. Slovakiaring je bar po prvim utiscima odlično "legla" Užičaninu jer je za samo tri vožnje istom uspeo da za gotovo dve sekunde "skine" vreme najbržeg sa prošlogodišnjih kvalifikacija. Vesnić ipak nije u potpunosti zadovoljio svoje apetite - "Staza je fantastična, brza i baš odgovara mom stilu vožnje. Postignuto vreme je odlično ali ipak prevelika gužva na stazi mi nije dozvolila da pružim svoj maksimum. Nadam se da će na sutrašnjim zvaničnim kvalifikacijama za prvu trku vreme ići još dole." Da budemo precizni Vesnić stazu dugu 5.922 metra prešao za 2:15.380 dok je Filip Sladecka 2012-te vozio 2:17.147. Rudi Pešović sa druge strane eksperimentisao na svojoj Alfi koja je sada "obuvena" u točkove od 17 cola i vredno učio najbolje putanje na slovačkom autodromu.

 

 

Zvanični treninzi počinju sutra u 09h40 a prva trka je na programu od 13h15. Ono što je bitna izmena je da je direktor trke zbog velikog broja prijavljenih automobila odlučio start i subotnje i nedeljne trke bude leteći.


milan bubanja
24.08.2013 14:54
svim vozacima zelim puno uspeha u trci!!!

Ime i prezime
Komentar