BRZE VESTI:

FIA CEZ KRUG, CZE MOST - NOVI BODOVI ZA PEŠOVIĆA

12.08.2013

 

Iz Češke Republike stiže nam lepa vest. Srpski automobilista Rudi Pešović drugog dana takmičenja na autodromu Most uspeo je da stigne do pete pozicije i zabeleži svoj najbolji internacionalni rezultat. Tako se vikend koji nije počeo baš sjajno ipak zavrvršio koliko-toliko uspešno za tim iz Gornjeg Milanovca. Novi bodovi su na kontu Rudija Pešovića.

 

Druga trka šestog trkačkog vikenda u okviru Šampionata Centralne Evrope započela je u nedelju ujutro zvaničnim treninzima na kojima je Pešović zauzeo poziciju broj deset na startu. Uz malo sreće i upornosti tokom same trke Alfa GM Racing Teama kroz cilj je prošla kao peta. Sa staze dobili smo samo kratku poruku - "Žestoka borba tokom cele trke. Bilo kako bilo završili smo kao petoplasirani."

 

Kao i u subotu trkom je dominirao Marek Fried sa Lotusom ovoga puta ispred svog klupskog kolege Petera Mandelika. Do treće pozicije stiže Slovak Ondrej Fekete sa Seat Leonom. U generalnom plasmanu i dalje vodi Milovan Mikica Vesnić koji je propustio ovu trku. Užičanin ima 137.5 boda, još uvek velikih 54.5 više od aktuelnog šampiona Mareka koji je nakon duple pobede sakupio 83. Rudi Pešović za sada ima 24 boda. Sledeća trka vozi se u terminu 22-25. avgust u Slovačkoj na stazi Slovakiaring.